artikel

Onbrandbare, geluidsarme scheidingswanden

bouwbreed 2243

Een goede scheidingswand doet twee dingen: hij verhoogt de leefomstandigheden voor de bewoner én maakt het leven van de verwerker gemakkelijk. Knauf Acoustifit en MW 35 is hiervoor een oplossing.

Onbrandbare, geluidsarme scheidingswanden

Goede geluidsisolatie met glaswol

Glaswol en minerale wol hebben zeer goede akoestische eigenschappen. Glaswol (Acoustifit) en minerale wol (MW 35) van Knauf Insulation zijn met hun geluidsabsorberende eigenschappen dan ook geschikt als isolatie voor scheidingswanden. De densiteit van isolatie maakt niet uit. Minerale wol isoleert geluid net zo goed als zwaarder steenwol.

Hoe werkt het?

Lichte scheidingswanden werken volgens het massa-veer-massa principe. Voor goede geluidsisolatie mag het materiaal in de spouw (veer) niet te stijf zijn. Dankzij de flexibele en open structuur van glaswol krijgen geluidstrillingen weinig kans om van de ene naar de andere gipskartonplaat (massa) door te dringen. Glaswol absorbeert geluid namelijk bijzonder goed.

In een gemiddeld kantoor, ziekenhuis of hotel zitten aardig wat scheidingswanden. De Acoustifit en MW 35 platen van Knauf Insulation hebben een optimale breedtemaat van 600 mm waardoor je nauwelijks extra handelingen en snijafval hebt. En dat bespaart bij flinke aantallen aanzienlijke hoeveelheden materiaal en tijd. Door de toepassing van het natuurlijke bindmiddel ECOSE® Technology is het materiaal praktisch stofvrij, geurloos en irriteert niet aan huid en handen.

Meer informatie op NBD-online >>

 

 

 

Reageer op dit artikel