artikel

De voordelen van cellulose-isolatie

bouwbreed 1608

In de zomer koel, in de winter warm. En altijd stil.

De voordelen van cellulose-isolatie

Warmteplan is exclusieve dealer voor Isofloc cellulose-isolatie in Nederland. Isoleren met cellulose-isolatie helpt om woningen in de winter warm te houden, terwijl ze in de zomer juist aangenaam koel blijven. Daarbij heeft Isofloc cellulose-isolatie een dempende werking op ongewenst geluid tussen woningen en verdiepingen. De vlokkenisolatie kan worden verwerkt in vloeren, wanden, plafonds of daken en is geschikt voor nieuwbouw en na-isolatie in renovatieprojecten.

Voordelen cellulose-isolatie

De voordelen van Isofloc isolatie zijn:

 • Eenvoudige en snelle verwerking door middel van inblazen.
 • 100% duurzaam product van schoon gerecycled papier, aangevuld met natuurlijke brandwerende toeslagstoffen. De structuur is wollig, en bevat daardoor veel lucht.
 • Uitstekende vochtregulatie: Er is geen beter product dan cellulose om met vocht om te gaan zodat dit geen schadelijke gevolgen voor isolatie en constructie heeft. Het is met dit product goed mogelijk om zonder dampremfolie te werken en een goede vochthuishouding te creëren.
 • Uitstekende isolerende eigenschappen:
  • Een lambda-waarde van 0,038 W/mK.
  • Langere fase verschuiving van hittedoorvoer in vergelijking tot minerale isolatie materialen. In de zomer blijft het huis dus veel langer koel, en dat wordt steeds belangrijker in Nederland met toenemend hete zomers.
  • Kierdichting door het inblazen onder hoge druk, wat resulteert in optimale isolatiewaardes.
  • Cellulose-isolatie is uitermate geschikt als geluiddempende oplossing tussen bijvoorbeeld woonlagen. Doordat holle ruimtes volledig gevuld worden verdwijnt het klankkast effect. Doordat de cellulose compact wordt ingeblazen heeft de isolatie een relatief hoog soortelijk gewicht (massa) waardoor het geluidstrillingen optimaal absorbeert.
 • Zeer geschikt voor renovatieprojecten of na-isolatie van bestaande gebouwen.
 • Het jeukt niet en is mens- en milieuvriendelijk.

Meer informatie

Warmteplan richt zich sinds zijn oprichting op duurzame oplossingen voor een aangename leefomgeving. Isoleren met Isofloc isolatie past perfect in ons productenscala, en leveren en verwerken wij al decennia door heel Nederland.

Meer informatie op NBD-online.

Reageer op dit artikel