artikel

Sneakers die tegen een stootje kunnen

bouwbreed 406

Werkschoenen met een ‘streetlook en streetfeel’, zo worden de Buckler Boots Duke BK S3 omschreven. Safety sneakers dus, gemaakt in Schotland.

Sneakers die tegen een stootje kunnen

De schoenen zijn middelhoog en verkrijgbaar in zwart of bruin. Het zijn de nieuwste werkschoenen van de Largo Bay categorie en zijn onder meer geschikt voor vaklieden die werken in de installatie- en/of afbouwbranche, aldus de fabrikant. Deze schoenen voldoen aan de volledige S3 HRO WRU SRC normering. Het bovenwerk is gemaakt uit één stuk, dus zonder stiksels. De veiligheidsgympen hebben een sterke loopzool met profiel en een verhoogde hak. Ook hebben deze Buckler Boots – met zachte tussenzool – de maximale normering antislip en zijn ze olie- en hittebestendig. De sneakers zijn beschikbaar in drie modellen: EAZY, SAM en DUKE.

Loslatende zolen

Buckler Boots is in 1997 opgericht door twee Schotten. Zij stoorden zich aan de tekortkomingen in veiligheidsschoenen in die tijd: oncomfortabele schoenen, loslatende zolen, schoenen waarin de voeten koud werden. Zo is het merk ontstaan. Buckler Boots biedt de garantie dat de zool nooit loskomt van het bovenwerk van de schoen. Ook niet bij de sneakerversie.

Reageer op dit artikel