artikel

Duimstok van 240 centimeter

bouwbreed 237

Hultafors heeft onlangs een nieuwe ‘original’ toegevoegd aan de collectie: een duimstok van 240 centimeter lang. Deze maat sluit volgens de Zweedse fabrikant aan bij de veelvoorkomende plafondhoogte van 240 centimeter bij bestaande bouw in Nederland.

Duimstok van 240 centimeter

Volgens productmanager Per Eriksson van Hultafors vroegen klanten regelmatig naar een langere duimstok die toch eenvoudig in gebruik is voor het werken met gipsplaten en standaard plafondhoogtes. “Er zijn verschillende duimstokken van drie meter lang, maar veel vakmensen vinden deze te lang of onhandig in gebruik. Daarom hebben we gekozen voor een lengte van 240 centimeter in een slank model.’’

Traditioneel van berkenhout

De nieuwe duimstok is gebaseerd op de Hultafors klassieker uit 1883. Net als het icoon is de nieuwe duimstok gemaakt op traditionele wijze: van berkenhout en scharnieren van Zweeds staal. Ook is de duimstok voorzien van de kenmerkende rode uiteinden.

www.hultafors.nl

Meer productnieuws van CobouwVak >>

Reageer op dit artikel