artikel

Grootste overdekte mangrove

bouwbreed 73

Maandag plaatste Burgers’ Zoo het laatste deel van de dakconstructie van Burgers’ Mangrove. Deze week worden de speciale luchtkussens van FoilTec in deze constructie aangebracht, waarna met de inrichting van de hal wordt begonnen. In totaal is dan 250 ton gegalvaniseerd staal omhoog gehesen, geleverd door Moeskops Staalbouw uit Bergeijk. Iedere spant heeft een afwijkende maat.
De contouren van het zeekoeienbassin van 1 miljoen liter water zijn inmiddels al duidelijk zichtbaar. Met een oppervlakte van 3000 vierkante meter en een maximumhoogte van 16 meter wordt Burgers’ Mangrove de grootste overdekte mangrove ter wereld. Zeekoeien, vlinders, wenkkrabben, vogels, vissen en reptielen zullen straks zo vrij mogelijk in dit natuurgetrouwe ecosysteem leven. Het Arnhemse dierenpark opent Burgers’ Mangrove officieel in de zomer van 2017. De bouwkosten bedragen 5 miljoen euro. 

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel