artikel

Aanvaarbescherming Stadsbrug

bouwbreed 21

Medewerkers van Van Hattum en Blankevoort monteren vijf schanscaissons in de IJssel in Kampen. De vijf betonnen schansen moeten de Kamper Stadsbrug beschermen tegen uit de koers geraakte schepen. De schansen zijn tien meter hoog, twintig meter breed en wegen elk 710 duizend kilogram. Ze zijn de afgelopen maanden gebouwd in de Zuiderzeehaven.

Elke schanscaisson bestaat uit drie delen, die als legoblokken op elkaar worden geplaatst. Het grootste deel van de caissons ligt onder water. De laatste onderdelen zijn op hun definitieve plek in de IJssel geplaatst.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta. Isala Delta, een consortium van Boskalis en Van Hattum en Blankevoort, voert het project in opdracht van Rijkswaterstaat en de Provincie Overijssel uit. 

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel