artikel

Laatste hand aan Gelders Huis

bouwbreed 83

De laatste hand wordt gelegd aan het nieuwe duurzame kantorencomplex van het provinciehuis in Arnhem. Het wordt vernieuwd en uitgebreid. Voor verbouw en aanbouw van het Gelders Huis is een consortium opgericht met onder meer Visser en Smit Bouw en Bouwbedrijf Wessels Rijssen. Zij hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor bouw, beheer en onderhoud. Team V architectuur tekende voor het ontwerp. De nieuwbouw heeft een omvang van zo’n 13.000 vierkante meter, inclusief een bestaande parkeergarage.

Een onvoorziene hoeveelheid asbest is in het gerenoveerde oude gedeelte van het provinciehuis gevonden. Dit leverde zes miljoen euro aan extra kosten op. In totaal heeft de provincie Gelderland veertig miljoen euro uitgetrokken voor verbouwing en vernieuwing van het Huis der Provincie.  

 

Uw foto als XL?

Uw foto als XL?

Reageer op dit artikel