artikel

Duurzaam parkeerterrein

bouwbreed

Nijmegen wil duurzame bestratingen. En dus voert Reef Infra het nieuwe Park&Ride-terrein bij de ovatonde naast de Cinemec-bioscoop in Nijmegen-Noord uit met standaard betonklinkers waarin fabrikant De Hamer in het onderbeton 30 procent grindvervanger heeft verwerkt.

Dit AEC Forz-granulaat van Van Gansewinkel Minerals is gemaakt uit de bodemas van afvalovens. Het bovenste deel van de klinkers is van nieuw beton gemaakt in drie afzonderlijke kleuren. De aannemer heeft tot 27 november de tijd het terrein met driehonderd parkeerplaatsen aan te leggen. Mede op voorschrift van de gemeente gebeurt dat mechanisch. Riolering ontbreekt: langs de randen van het parkeerterrein komen wadi’s die regenwater dat op de bestrating valt in de bodem afvoeren.

Reageer op dit artikel