Veilige bouwplaatsen: binnen een dag beveiligd door Kooi

Veilige bouwplaatsen: binnen een dag beveiligd door Kooi

De tijdelijke camerabewaking van Kooi biedt een flexibele, snelle en efficiënte oplossing voor de beveiligingsbehoeften op bouwplaatsen. Met geavanceerde technologieën en real-time monitoring garanderen zij veiligheid en gemoedsrust, waar en wanneer dat nodig is.

In de bouwsector, waar veiligheid en beveiliging cruciaal zijn, speelt Kooi in op de groeiende behoefte aan flexibele en tijdelijke beveiligingsoplossingen. “Traditionele beveiligingsmethoden zijn vaak niet praktisch of kostenefficiënt voor bouwplaatsen die constant veranderen en waar de omstandigheden dynamisch zijn,” zegt Niels van der Meulen, Country Manager Sales Benelux bij Kooi. “Wij bieden hier een oplossing met de tijdelijke camerabewakingssystemen, die geavanceerde technologieën en innovatieve benaderingen gebruiken om bouwplaatsen, materieel en materialen effectief te beschermen.”

Zekerheid en snelle beveiliging

Kooi snapt het belang van snelheid en zekerheid in de bouwsector. Daarom bieden zij een belofte: als de bestelling vóór 12.00 uur wordt geplaatst, wordt de bouwplaats de volgende dag al beveiligd. Van der Meulen: “Dit snelle reactievermogen is van cruciaal belang in de bouwsector, waar projecten vaak strakke tijdschema’s en deadlines hebben. Onze efficiëntie zorgt ervoor dat bouwplaatsen altijd effectief en betrouwbaar worden beveiligd, zonder onnodige vertragingen of complicaties.”

Kooi biedt een belofte: als de bestelling vóór 12.00 uur wordt geplaatst, wordt de bouwplaats de volgende dag al beveiligd.
Kooi biedt een belofte: als de bestelling vóór 12.00 uur wordt geplaatst, wordt de bouwplaats de volgende dag al beveiligd.

Directe actie en interventie

Een van de onderscheidende kenmerken van deze bewakingssystemen is de mogelijkheid tot directe actie bij ongewenste situaties. “Wanneer een indringer wordt gedetecteerd, worden spraakberichten en sirenes geactiveerd om de indringer af te schrikken,” aldus Van der Meulen. “In 99% van de gevallen is dit voldoende om de dreiging af te wenden. Mocht verdere actie nodig zijn, dan zijn de eventuele kosten voor opvolging altijd voor rekening van Kooi, wat extra zekerheid biedt bij het opmaken van de budgetten van een bouwproject.”

24/7 monitoring

Er is 24/7 monitoring van de camerasystemen via het Kooi Alarm Center, een meldkamer die uitgebreide rapportages en constante bewaking biedt. “Dit zorgt ervoor dat bouwbedrijven erop kunnen vertrouwen dat hun bouwplaatsen altijd onder toezicht staan, ongeacht het tijdstip. De continue monitoring maakt het mogelijk om onmiddellijk te reageren op verdachte activiteiten. Deze permanente waakzaamheid is een belangrijk onderdeel van de service, die gericht is op het bieden van complete gemoedsrust aan onze klanten.”

247kooi App

Daarnaast kunnen klanten gebruik maken van de 247kooi App, waarmee klanten altijd live kunnen meekijken op afstand en beveiligingstijden kunnen aanpassen vanaf hun mobiele telefoon. Van der Meulen: “Deze flexibiliteit is essentieel voor bouwplaatsen, waar omstandigheden snel kunnen veranderen en aanpassingen vaak nodig zijn. De app biedt een gebruiksvriendelijke manier om de beveiliging in real-time te beheren en aan te passen. Hierdoor kunnen bouwbedrijven snel inspelen op veranderende omstandigheden en blijft de beveiliging altijd up-to-date en effectief.”

Dit artikel is gesponsord door Kooi Benelux.

Om de Omgevingswet écht goed te begrijpen heb je Bouwwetten nodig

Als het om wet- en regelgeving gaat, kun je niet zeker genoeg zijn. Met inzichtelijke artikelen, stappenplannen en checklists laat Bouwwetten zien wat de gevolgen van wet- en regelgeving zijn voor de praktijk. In een tumultueuze periode met de introductie van de nieuwe Omgevingswet, is Bouwwetten een betrouwbare partner waar je antwoord op je vragen krijgt.
Om de Omgevingswet écht goed te begrijpen heb je Bouwwetten nodig