Vezelcement; de ideale afwerking voor modulaire bouwelementen

Vezelcement; de ideale afwerking voor modulaire bouwelementen
Het gevelconcept van Cedral bij de Louis Armstrongflat in Zwolle.

Traditionele bouwmaterialen worden schaars, levertijden lopen op en een uniforme kwaliteit is eerder een uitzondering. Cedral ontwikkelde daarom hét ideale alternatief voor een traditionele houten gevelbekleding: planken uit vezelcement.

Vezelcement is een hoogwaardig en duurzaam bouwmateriaal dat bestaat uit water, cement en vezels. De sidings hebben een robuust, duurzaam en architecturaal karakter. Zo zorgt dit uitgekiend gevelconcept bij de Louis Armstrongflat in Zwolle voor een ware – energiezuinige – facelift. Cedral biedt een groot palet standaardkleuren. In dit woonproject viel de keuze op een natuurlijke tint met een houtmotief om de look-and-feel van hout te behouden. De planken kunnen horizontaal of verticaal geplaatst worden. Hier werd gekozen voor een verticale plaatsing wat de aantrekkelijke en eigentijdse uitstraling van de gevel versterkt.

Modulair bouwen

De Cedral Click gevelstroken zijn voorzien van tand en groef en kunnen dankzij een speciaal ontwikkelde bevestigingsclip in een handomdraai én van tevoren in elkaar gezet worden. Zo konden alle prefab elementen eenvoudig en snel in hun geheel blind verankerd worden tegen de gevel. Vezelcement is bovendien niet alleen een sterke gevelbekleding, maar ook een licht bouwmateriaal waardoor de planken makkelijk te transporteren en te bewerken zijn, wat eveneens de snelheid van de werken bevorderde.

vezelcement

Isoleren langs de buitenkant

Het gamma omvat ook alle accessoires om de gevel mooi af te werken. Denk aan schroeven en clipsen voor een feilloze montage en aan een reeks profielen in dezelfde kleuren voor een perfecte afwerking van hoeken en randen. Ook kan je met de gevelstroken het gebouw isoleren langs de buitenkant, wat het energie-efficiënte karakter en eventuele lawaaihinder ten goede komt. De gevelstroken zijn trouwens perfect te combineren met andere bouwmaterialen.

vezelcement
Het gevelconcept van Cedral bij de Louis Armstrongflat in Zwolle.

Onderhoudsarm

Planken uit vezelcement zijn zeer onderhoudsvriendelijk en behouden hun oorspronkelijke kleur. Ze zijn bestand tegen schimmels, bacteriën, insecten en ongedierte en je hoeft ze niet meer te schilderen of te beitsen. Afwassen met water en zeep volstaat om de gevel er opnieuw stralend schoon te laten uitzien. Ook gaan ze, mits een correcte ventilatie, zeer lang mee.

Uitstekende brandreactieklasse

Een van de belangrijkste – en doorslaggevende – eigenschappen van de gevelstroken is ongetwijfeld de brandveiligheid van vezelcement. De gevelstroken hebben een uitstekende brandweerstand met brandreactieklasse A2-s1, d0. Volgens Europese normen dus een ‘niet-ontvlambaar’ product. Het ontwikkelt bij brand nauwelijks rook en vormt geen brandende druppels. De Cedral gevelstroken zijn daarmee niet alleen een mooie, maar ook een veilige keuze. Voor wie de gevelstroken wilt ontdekken, biedt Cedral een gratis monster aan.

Dit artikel is gesponsord door Etex.