Samenwerking Bruynzeel Keukens en KBM Groep: Bouwen aan morgen

Binnen de projectmarkt werkt Bruynzeel Keukens dagelijks samen met verschillende organisaties. Samen komen zij tot de oplevering van woningen voor verschillende segmenten zoals bijvoorbeeld voor (sociale) huur, zorg en studentenhuisvesting. Daarom geeft Bruynzeel Keukens graag aandacht aan de partners die het mogelijk maken projecten te realiseren. Eén van deze samenwerkingen is die met KBM Onderhoud, onderdeel van het Katwijkse familiebedrijf KBM Groep.

KBM Groep is actief in ontwikkeling, bouw en onderhoud. KBM Onderhoud houdt zich grotendeels bezig met mutatie- en dagelijks onderhoud voor professionele opdrachtgevers. Zo mogen zij een groot aantal woningcorporaties, zorg- en onderwijsinstellingen en VvE’s tot hun klantenkring rekenen.

Ons motto, ‘Bouwen aan morgen’, is meer dan alleen een zogeheten slogan

Net als bij Bruynzeel Keukens, staat maatschappelijk verantwoord ondernemen bij KBM Groep hoog in het vaandel. “Ons motto, ‘Bouwen aan morgen’, is meer dan alleen een zogeheten slogan”, aldus directeur Jan Bart van der Plas van KBM Groep. “Als bedrijf nemen wij dat letterlijk én figuurlijk. We hebben namelijk de aarde te leen en daar moeten we zorgvuldig mee omgaan, ook voor de generaties die na ons komen. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het absoluut niet”. Samen met KBM Groep kan Bruynzeel Keukens het verschil maken voor morgen.

Samenwerking Bruynzeel Keukens en KBM Groep: Bouwen aan morgen

“Wij werken al jarenlang samen met een vaste groep onderaannemers en leveranciers. Zij zijn uitgegroeid tot partners met een fijn samenwerkingsverband”, vervolgt Jan Bart. Om de samenwerkingen goed te laten verlopen wordt er regelmatig overleg gepland. Het monitoren van het proces is noodzakelijk om het traject innovatiever, beter, sneller en vaak goedkoper te laten verlopen. “Dit proces belopen we altijd in de driehoek met de opdrachtgever, aannemer, onderaannemer of leverancier. Met elkaar moet je tenslotte een win-win(-win) situatie creëren”, legt Jan Bart uit.

Het houdt wat ons betreft niet op bij het leveren van keukens. We willen graag meedenken met onze klanten.

Raimond Uitenbroek, accountmanager B2B bij Bruynzeel Keukens, vult hierbij aan: “Wij zijn al geruime tijd partner van KBM Onderhoud. Al vele honderden keukens hebben wij dan ook aan hen mogen leveren”. Verschillende mutatie- en onderhoudsprojecten zijn de revue gepasseerd. “Het houdt wat ons betreft niet op bij het leveren. We willen graag meedenken met onze klanten en zo staat KBM er ook in”. Een goed voorbeeld hiervan is het contact tussen Bruynzeel Keukens en KBM Onderhoud. “Als Jan Bart ons belt is het nooit voor ‘zomaar een praatje’. Hij komt zelf met ideeën en opties waar wij in mee kunnen denken”, aldus Raimond. Meedenken met elkaars belangen en expertise tilt de samenwerking naar een hoger niveau. “De manier waarop Jan Bart dit doet, motiveert ons en maakt ons razend enthousiast”, vervolgt Raimond. Dit heeft effect op het uiteindelijke werk wat geleverd wordt. “Daarnaast ook complimenten naar de projectleiders, uitvoerders en vaklieden. Zij zijn stuk voor stuk goede mensen die het project tot realisatie brengen. Ik zeg dit niet om zomaar veren uit te delen. Als je fijn samenwerkt, dan mag je dat best zeggen”.

Samenwerking Bruynzeel Keukens en KBM Groep: Bouwen aan morgen

We vinden het fijn om samen te werken met organisaties die MVO net zo belangrijk vinden als wij.

Zoals aangeven is MVO voor zowel Bruynzeel Keukens als KBM Groep een belangrijk speerpunt. Hierbij sluit het circulaire keukenproces perfect aan. “We vinden het fijn om samen te werken met organisaties die MVO net zo belangrijk vinden als wij. Vandaar dat we dit jaar samen zijn gestart met het circulair keukenproces voor projecten van KBM Onderhoud”, vertelt Raimond. Bij dit proces worden oude keukens vervangen en verwerkt tot grondstoffen voor een nieuw product. In een vlog die Raimond en zijn collega’s eerder opnamen, is te zien hoe dit in zijn werk gaat.

Dit artikel is gesponsord door Bruynzeel Keukens.