Zo tilt de bouw turnkey projecten naar het allerhoogste niveau

De klant ontzorgen vanaf het ontwerp tot en met de turnkey oplevering, dat is het uitgangspunt bij ASK Romein Bouw. Dat kan, omdat het bouwbedrijf alle nodige expertise in eigen huis heeft. Doordat de engineering al start in de tenderfase en het bedrijf ook beschikt over een eigen staalproductie staat ASK Romein Bouw ook garant voor zeer korte bouwtijden.
Delen:

Meedenken met de klant om duurzaamheid, circulariteit en functionaliteit van zijn gebouwen naar het allerhoogste niveau te tillen. Daar draait het tegenwoordig om, zo legt Algemeen Directeur Marcel Michielsen uit. “Met alle kennis en kunde in onze organisatie en de ruime ervaring kunnen we telkens opnieuw de lat weer een stukje hoger leggen.”

Van esthetiek naar uitvoering

“De afgelopen jaren realiseerden wij in samenwerking met Somerset en Intospace, al vele turnkey-projecten die aansluiten bij deze ambitie,” vertelt Michielsen. Als voorbeeld noemt hij het distributiecentrum voor Jumbo in Bleiswijk en de distributiecentra voor Nunner Logistics in ’s Heerenberg en Drunen. “Voor al deze projecten hebben wij het esthetische ontwerp van Mulderblauw architecten vertaald naar een haalbaar uitvoeringsontwerp, zowel met betrekking tot de fundering als de constructie en de gevelafwerking. Vervolgens zorgen we ervoor dat we de projecten turnkey opleveren.”

Bijzonder is dat de sprinklertank in het glooiende ontwerp van de gevel is opgenomen

Duurzame doelstellingen

Commercieel Directeur Bouw, Tom Kropf: “Met de nieuwbouw in Drunen hebben we een bestaand terrein met ‘slechte grond’ weer een duurzame, nieuwe functie gegeven door eerst een uitgebreide bodemsanering uit te voeren.” Het distributiecentrum is vrij traditioneel opgebouwd met betonnen funderingspalen en vloeren, een staalconstructie en een gevelafwerking met beton- en sandwichpanelen, vertelt hij. “Bijzonder is dat de sprinklertank in het glooiende ontwerp van de gevel is opgenomen.” Voor het pand is een indrukwekkende vrijstaande groene gevel geplaatst.

Michielsen: “In combinatie met een grote regenwatervijver (wadi) draagt deze gevel bij aan de ambitie om de voorheen koele fabrieksomgeving te transformeren naar een modern en leefbaar bedrijvenpark. De nieuwbouw is bovendien BREEAM NL ‘Very Good’ gecertificeerd.”

Inpandige parkeergarage

Samen met Intospace en Mulderblauw architecten is ASK Romein Bouw inmiddels ook aan de slag in Utrecht. Op industrieterrein Lage Weide realiseert het bedrijf in Roosendaal een hypermodern distributiecentrum van ruim 16.000 vierkante meter, conform de BREEAM-NL ‘Very Good’ en WELL certificeringscriteria. Michielsen: “Ook in Utrecht voegen we veel groen toe en op het dak komen zonnepanelen. Uniek is de vijflaagse parkeergarage. Die integreren we dusdanig in het distributiecentrum dat de geparkeerde auto’s van buitenaf niet zichtbaar zijn dankzij een hoogwaardige, geperforeerde gevel. De toepassing van veel glas zorgt bovendien voor een fijne en comfortabele werkplek, waarbij daglicht maximaal binnenstroomt.”

BREEAM juryprijs én publieksprijs

Dat de visie van ASK Romein Bouw op duurzaamheid, circulariteit en functionaliteit werkt, blijkt wel uit het feit dat het bedrijf tijdens de Internationale BREEAM Awards 2022 in Londen de juryprijs én de publieksprijs ontving voor het duurzaamste gebouw ter wereld: het DC  voor Hoogvliet in Bleiswijk. De BREEAM Awards worden uitgereikt aan projecten en organisaties wereldwijd, die naar de mening van de onafhankelijke jury de beste balans bieden tussen prestaties, reproduceerbaarheid en innovatie.

Michielsen: “De juryleden waren vooral onder de indruk van het feit dat dit project volledig vrij is van fossiele brandstoffen. Het komt niet vaak voor dat één project beide prijzen in de wacht sleept, dus daar zijn we heel trots op.”

Klanten stellen de mogelijkheden die wij als ‘totaalbouwer’ bieden bijzonder op prijs

Nieuw DC

Inmiddels werd in Bleiswijk alweer een nieuw DC voltooid. Kropf: “Voor Jumbo supermarkten en investeerder Intospace bouwden we een nieuw e-fulfilment center van 40.000 vierkante meter. Het hele project is ontworpen en gebouwd volgens de BREEAM-kwalificatie ‘Outstanding’.”

De nieuwbouw werd onder meer uitgerust met HR++glas, hoogwaardige gevel-, vloer- en dakisolatie, zonnepanelen, energiezuinige gebouw- en terreinverlichting (LED) en een WKO-installatie.

Michielsen: “Klanten stellen de mogelijkheden die wij als ‘totaalbouwer’ bieden bijzonder op prijs. Van A tot Z nemen wij de klant bij de hand. Ook in deze moeilijke tijden van materialen schaarste en hoge prijzen blijven we de klant zo veel mogelijk ontzorgen en werken we toe naar het best mogelijke resultaat.”

Dit artikel is gesponsord door ASK Romein

ASK Romein Bouw
Belder 80, NL-4704 RK Roosendaal
Meer weten?
info@ask-romein.com, +31 (0)165 750 300.