Registreer snel, efficiënt en overzichtelijk alle gewerkte uren

ClockWise is een online systeem voor urenregistratie dat in de afgelopen jaren in toenemende mate wordt gebruikt bij samenwerkingsprojecten in de bouw. Eigenaren Anita Borst en Karel de Vos vertellen waarom hun online urenregistratiesysteem bij uitstek geschikt is voor de bouwsector.

Snel en eenvoudig in te zetten

Stel: je werkt met meerdere partijen aan één bouwproject, zoals het aanleggen van een snelweg of het bouwen van een nieuwbouwwijk. Hoe registreer je op een snelle, efficiënte en overzichtelijke manier de uren die iedereen maakt? ClockWise is hierin gespecialiseerd. Het softwarebedrijf, dat al twintig jaar bestaat, biedt urenregistratie, projectmanagement en facturatie aan in één systeem.

Wat kan ClockWise betekenen bij bouwprojecten:

- Urenschrijven en inleveren
- Akkoord projectmanagers
- Koppeling aan tarieven
- Pro forma facturen
- Kostprijs en uren per partner
- Consolidatie van uren

“In de praktijk blijkt dat ons systeem heel geschikt is voor de bouwsector, met name bij grote complexe projecten, waarbij verschillende partijen betrokken zijn,” zegt Borst. “De eerste implementatie is zo’n tien jaar geleden geweest voor de A4. We hebben toen veel geleerd over hoe zo’n groot project werkt”. Sindsdien wordt ClockWise gebruikt in binnen- en buitenland bij wegenbouw-, dijkversterkings-, haven- en andere bouwprojecten. Borst: “Projecten in de bouw hebben een duidelijk begin en eind. Daarvoor wil je geen te zware ICT infrastructuur opzetten. ClockWise is eenvoudig te implementeren en snel inzetbaar. De verschillende fasen van een project hebben hun eigen proces en eisen. Wij kunnen daar als bedrijf goed op inspelen en meeschalen met de voor het bouwproject actuele behoefte.”

Uniform urenschrijven met meerdere partijen

De verschillende partijen werken in één systeem voor consolidatie (het samenvoegen) van uren. De Vos: “Via ons systeem komt alle data van het samenwerkingsproject uniform beschikbaar in plaats van dat je met allerlei verschillende Excel sheets werkt. Dat scheelt de betrokken partijen veel tijd en geld.”

Rapporteren van gemaakte uren kan direct per partner maar ook als geheel van alle projecturen aan de opdrachtgever. Medewerkers van de deelnemende bedrijven kunnen (online of via de App) uren schrijven en indienen waarna projectmanagers deze uren kunnen goedkeuren. Hier kunnen ook inkooptarieven aan worden gekoppeld, waardoor per partner kan worden gerapporteerd welk bedrag hij mag declareren. Ook kan er direct een pro forma inkoopfactuur met specificatie naar de partner worden verstuurd van de goedgekeurde uren. ClockWise houdt hierbij optimaal rekening met de complexe verdeling van rollen en rechten die bouwprojecten met zich meebrengen.

ClockWise
Online urenregistratie sinds 2001

https://clockwise.info/nl
email:info@clockwise.info
tel 020 82 00 939

Meerwaarde tijdens corona

Ook tijdens de Corona crisis bewijst ClockWise zijn toegevoegde waarde. Borst: “Van een Belgische klant kregen we de vraag of bijgehouden kon worden op welke locatie iemand werkzaam is om aan de coronamaatregelen te kunnen voldoen. Bij een ander project was het voor de uitbetaling van reiskosten wenselijk bij te houden op welke locatie werd gewerkt, op kantoor of thuis.” De Vos vult aan: “We hebben toen een locatie-component aan ClockWise toegevoegd waarmee dit mogelijk is. Je kunt ClockWise zien als een platform waarmee we snel kunnen inspelen op de actualiteit. Zo heeft de coronacrisis ons in feite geholpen om ons systeem verder te optimaliseren.”

Klaar voor de toekomst
De Vos en Borst doen er alles aan om hun product continu up-to-date te houden en futureproof te maken. De Vos: “De uitdaging is om ervoor te zorgen dat we blijven meebewegen met de tijd en veranderende behoeften van onze klanten. Ik krijg veel energie van het oplossen van technische uitdagingen achter de schermen, op zo’n manier dat de gebruiksvriendelijkheid aan de voorkant optimaal blijft. Zo kunnen bedrijven met ons systeem makkelijk per partner hun Single Sign-On regelen waardoor in hetzelfde projectaccount elke partner zijn eigen authenticatiemethode kan gebruiken. Ook is het mogelijk om Power BI en Qlik aan ClockWise te koppelen waardoor onze klanten vanuit deze systemen alle ingevoerde uren en gegevens kunnen bekijken. Met dit soort intelligente aanpassingen spelen we doelgericht in op de behoeftes van klanten en zorgen we dat we klaar zijn voor de toekomst.”

Dit artikel is gesponsord door ClockWise

Klant: Live Nation Entertainment, Leutgeb
Entertainment Group GmbH. Ontwerp: Florian Wieder, Wieder Design. Foto: Ronja Hartmann.

Hoe Unbranded Adele's concertreeks bouwde met hulp van Exact

Van Vandaag Inside tot de MTV Awards en de concertreeks van Adele: decorbouwer Unbranded werkt aan uiteenlopende projecten. Het Hilversumse bedrijf werkt sinds januari met Exact-software, waardoor alle processen in één tool samenkomen. "Zo kunnen we ons volledig focussen op geweldige producties", zegt general manager Mikael Olsthoorn.

Vlnr (boven): Klaas Norel, Eugene Koster, Robin van der Heiden, Mark Nouws. 
Vlnr (beneden): Age Tanja, Caroline Elderhorst, Sander Twigt.

Anchor: 'Bouw verandert, maar risicomanagement blijft ongewijzigd'

Van traditionele bouw naar prefabricage, van bierviltje naar BIM, van baksteen naar biobased, van handmatig naar machinaal en digitaal; de bouwwereld verandert in rap tempo. Eén ding is volgens Anchor Insurance niet veranderd: het proces van risicomanagement. "Onze taak als verzekeringsmakelaar is al jaren dezelfde: risico's beheersbaar en inzichtelijk maken voor klanten, groot en klein."

Mandemaat in Assen.

Hegeman: 'We moeten af van het traditionele aannemersdenken'

Een modulair bouwsysteem voor utiliteitsbouw, Delos Modulair: daarmee gaat Hegeman Bouw & Infra de komende tijd de boer op. Het eerste raamcontract volgens dit nieuwe concept is binnen, met het consortium Het Schoolvoorbeeld. Het gaat om de realisatie van ongeveer dertig hoogwaardige, duurzame en flexibele scholen in Amsterdam, in samenwerking met verschillende ketenpartners. ''We moeten af van het traditionele aannemersdenken'', zegt algemeen directeur Willem van der Linde.

Vlnr: Bart Kemper, Niels Schuurman en Corine Jongerman.

Lagemaat: van papieren administratie naar digitale efficiëntie

Lagemaat is een familiebedrijf dat vooroploopt in de sloopbranche. Het was enkele jaren geleden dan ook tijd voor het digitaliseren van bedrijfsprocessen met de software van AFAS en Cleverdesk. Hierdoor heeft Lagemaat de papierstroom enorm verminderd, halen medewerkers snel de juiste informatie naar voren en is de foutgevoeligheid afgenomen.