Vijf opmerkelijke bouwprojecten: renovatieprojecten in Noord- en Zuid-Holland

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: renovatieprojecten in Noord- en Zuid-Holland

In de reeks Opmerkelijke Bouwprojecten uit de database van Bouwberichten.nl, dit keer vijf renovatieprojecten in Noord- en Zuid-Holland.

  1. De Centrale Blokken in de Tuinstadwijk te Leiden (zie foto)

Renoveren van 139 woningen/3 winkelruimtes gelegen tussen de Parkstraat/Atjehstraat/Driftstraat/Javastraat.

  1. Tweede fase Reimerswaalbuurt te Amsterdam

Renoveren van 270 sociale huurappartementen, 2e fase aan de Viveportenstraat/Saaftingestraat/Willemkerkestraat/Schoonboomstraat e.o. in de Reimerswaalbuurt. In september 2018 is gestart met de 1e fase. Dan worden 216 woningen gerenoveerd. Naar verwachting zijn de werkzaamheden voor de 1e fase in mei 2019 gereed. De renovatie zal bestaan uit het installeren van mechanische ventilatie/centrale verwarming en betere isolatie. De huurders kunnen kiezen voor een nieuwe keuken/badkamer en toilet.

  1. De Jan Evertsenplaats te Rotterdam

Renoveren/restaureren van de Rijksmonumentale galerijflat Jan Evertsenplaats aan de Lijnbaan. Het gebouw bestaat uit 208 huurwoningen/11 winkelruimtes en 17 garageboxen.

  1. Wijk Buytenwegh te Zoetermeer

Renoveren van 407 woningen aan de Billie Holidayrode/Fletcher Hendersonrode/Korsakovrode/Scott Joplinrode in de Woondekken (141 woningen) en aan de Gershwinrode/Händelrode/Hannie Schaftrode/Lisztrode/Madernarode/Schubertrode in de Rodebuurt (266 woningen) in de wijk Buytenwegh. Het werk omvat het vervangen van kozijnen/deuren/ramen/dakvensters. Een deel van Woondekken is in juni 2018 opgeleverd.

  1. Muziekbuurt te Heemskerk

Renoveren/verduurzamen van 444 huurwoningen/107 koopwoningen aan de Spoellaan/Bachstraat/Chopinstraat/Strauszstraat/Händelstraat/Vivaldistraat/Beethovenstraat/Bizetstraat in de Muziekbuurt.