artikel

Trappen: van direct geleverd naar een paar maanden

woningbouw 493

De drukte op de markt heeft ook de trappenproducenten bereikt. Volgens trappenfabriek Van Velsen en Trappenfabriek Vos zijn de levertijden flink opgelopen in de hele trappenbranche.

Trappen: van direct geleverd naar een paar maanden

Bij Van Velsen lopen de levertijden op tot zo’n 2- 3 maanden. Voorheen werden er trappen geleverd in zo’n 1 à 2 weken. “Onze vaste aannemers weten dit en we geven hen altijd het advies om op tijd te bestellen”, vertelt Lodewijk Drost, verkoper bij Van Velsen. “We kunnen op dit moment zo’n 4 tot 6 maanden vooruit kijken, voor deze periode hebben we onze orders al volstaan. Ik hoor van collega’s dat dit bij de meeste bedrijven het geval is. Het heeft ook invloed op mijn eigen functie: ik ben nauwelijks meer op de weg om opdrachten binnen te slepen. Ik ga natuurlijk wel langs mijn vaste klanten, maar onze orderportefeuille zit zo vol dat ik meer bezig ben met werkvoorbereiding en niet met verkoop.”

Bij Trappenfabriek Vos zijn de levertijden opgelopen tot zo’n 6-8 weken. In de crisis kon het bedrijf direct leveren. “We zitten zo vol, dat we gewoon geen tijd hebben voor nieuwe klanten. We leveren alleen aan onze vaste klanten en die weten waar ze rekening mee moeten houden. Overal in de markt is deze drukte, we zitten in een soort cirkel. Want ook bij de materialen die wij nodig hebben voor de bouw van trappen is schaarste en lopen de prijzen op. Hetzelfde geldt voor personeel dat bij ons komt werken”, legt Hans van Wensen, algemeen directeur van trappenfabriek Vos, uit.

Beide fabrieken verwachten dat de drukte nog wel een paar jaar aanhoudt.

Reageer op dit artikel