nieuws

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf theaters

utiliteitsbouw 604

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf theaters

Uit de database van Cobouw Bouwberichten.nl dit keer vijf theaters. Het zijn vaak complexe bouwprojecten.

  1. Cultureel Centrum OCC te ’s-Gravenhage (foto boven)

Bouwen, na de sloop van het Lucent Danstheater en Anton Philipszaal, van het onderwijs- en cultuurcomplex (OCC) Spuikwartier aan het Spuiplein 150. Het werk omvat de DBM-opdracht voor het OCC (45.000 m²) / ontwikkeling commerciële voorzieningen (55.000 m²). In het OCC komt o.a. ruimte voor het Nederlands Dans Theater / Residentie Orkest / Koninklijk Conservatorium / Stichting Dans en Muziek Centrum / horeca en een fietsenkelder. Het betreft een voormalige Europese aanbesteding. Het is een duurzaam project vanwege de inzet van zonnepanelen. Knijnenburg deed sloopwerkzaamheden. De aannemers vormen de bouwcombinatie Cadanz. NOAHH | Network Oriented Architecture en JCAU hebben het gebouw in samenwerking met NL Architects ontworpen.

  1. Theater MIMIK te Deventer

De Viking Deventer

Bouwen van het theater ‘MIMIK’ (werktitel ‘De Viking’) met o.a. theaterzaal / 4 filmzalen / café / restaurant / foyer / kantoren aan de Noordenbergstraat 1. Sloopwerkzaamheden zijn afgerond en uitgevoerd door sloopbedrijf Pongers. Oplevering gepland in april 2020. Er was veel discussie rond de bouw.

  1. Theater aan de Parade te ’s-Hertogenbosch

De Parade Den Bosch

Bouwen, na sloop van het huidige theater, van een theater met drie multifunctionele zalen w.o. een grote zaal (ca. 1.000 zitplaatsen) / kleine zaal met ca. 500 zitplaatsen of 1.000 staanplaatsen (d.m.v. schuiftribune) / een multifunctionele ruimte / restaurant / theatercafé / botanische foyer / dakterras. Project ‘Theater aan de Parade’. Het nieuwe theater moet op de kelders van het oude theater gebouwd worden. Ook hier waren aanbestedingsproblemen. Architect is NOAHH | Network Oriented Architecture.

  1. Theater De Speeldoos te Baarn

Theater Baarn

Bouwen, na (gedeeltelijke) sloop, van het ‘Cultuurhuis Baarn’ met daarin theater ‘De Speeldoos’ / bibliotheek / ruimte voor cursussen, lezingen en workshops van de Volksuniversiteit / ruimten voor overige huurders aan de Rembrandtlaan 35.

  1. Cultureel Centrum ‘Pand Z’ te Rotterdam

Pand Z Rotterdam

Bouwen van het kunstenpand ‘Pand Z’ met o.a. bibliotheek / theater / foodcourt aan de Gooilandsingel 95. Onderdeel project ‘Hart van Zuid’.

Meer over theater-projecten

Meer over theater-projecten

Reageer op dit artikel