nieuws

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: hotels in Amsterdam

utiliteitsbouw 1952

Vijf opmerkelijke bouwprojecten: hotels in Amsterdam

In Amsterdam wordt driftig gebouwd aan hotels. Bouwberichten.nl zet de projecten op een rij: vijf hotels in aanbouw in Amsterdam met een geplande oplevering in 2019.

  1. Hotel Nhow (foto boven)

Bouwen van het hotel ‘Nhow’ (91m) met 650 kamers / congrescentrum aan het Rai complex aan het Europaplein. Hotel krijgt o.a. spa / restaurant / bar op de 25ste verdieping / beeldentuin / galerie / televisiestudio / parkeergarage (200+ plaatsen). Duurzaam project vanwege de ambitie BREEAM Outstanding certificering / hoogwaardige isolatie van de gebouwschil / intelligent ledverlichtingsplan / WKO in combinatie met stadsverwarming / WTW in de luchtbehandelingsinstallaties/ lokale opwekking van elektriciteit, warmte en koude / 10 energieneutrale kamers / energiespiegel in iedere energieneutrale kamer in de vorm van een tablet / entree en dakterras met energieopwekkende vloeren. Wordt het grootste hotel van de Benelux. Gebroeders van ’t Hek doet fundering. Rollecate levert totale aluminium gevel / buitenplafonds / stalen binnen kozijnen.​

  1. Van der Valkhotel Zuidas

Hotel Van der Valk aan de Zuidas

Bouwen van het Van der Valk Hotel ‘Zuidas’ met 245 hotelkamers / restaurants / congresfaciliteiten / spa/wellnessruimte / 4-laagse parkeergarage met 143 parkeerplaatsen aan de Europaboulevard.

  1. Holiday Inn Express Hotel

Holiday Inn

Bouwen van het Holiday Inn Express hotel bestaande uit twee torens met 438 hotelkamers / ondergrondse parkeergarage aan de Motorkade.

  1. Hourglass Hotel

Hotel Hourglass

Bouwen van het multifunctioneel complex met 22.000 m2 kantoorruimte (waarvan 15.500 m2 voor Loyens & Loeff ) / 700 m² winkel- en horecaruimte / 148 parkeerplaatsen / hotel met 115 kamers aan de Clara Schumannstraat / Parnassusweg. Project ‘Hourglass’. Maarsen Groep en Beheer Brouwershoff vormen samen SAX Vastgoed V.O.F. Dit project zal bij oplevering het BREEAM Excellent certificaat krijgen. De hele buitenkant wordt uitgevoerd in Turks limestone, natuurstenen gevel in prefab sandwichpanelen. Tomaello realiseert de entree.

  1. Yotel Amsterdam Noord

Hotel Yotel

Bouwen van het hotel bestaande uit vijf geschakelde gebouwen met 204 kamers / bar / restaurant aan de Asterweg in Buiksloterham Amsterdam Noord. Project ‘Yotel Amsterdam Noord’. Duurzaam project wegens BREEAM Excellent certificering / groene daken / zonnepanelen.

Meer over hotelprojecten

Meer over hotelprojecten

 

Reageer op dit artikel