Opmerkelijke bouwprojecten: vijf basisscholen

Opmerkelijke bouwprojecten: vijf basisscholen

Bouwberichten.nl heeft weer vijf nieuwe opmerkelijke projecten geselecteerd. Dit keer vijf nieuwe basisscholen.

  1. Bouwen van een Integraal Kindcentrum Triade aan de Dreef in Aalsmeer. (foto boven) Het werk omvat o.a. bouwen van een kindcentrum 'Triade' voor basisscholen De Wegwijzer/De Hoeksteen (zij zullen daarvoor fuseren)/kinderdagverblijf aan de Dreef. Het is duurzaam project vanwege LED-verlichting/zonne-energie/restwarmte van nabijgelegen datacentrum KPN.
Het kindcentrum in Waalwijk
  1. Bouw van het kindcentrum Zanddonk in Waalwijk t.b.v. OBS Van der Heijden/Pater van der Geld-school/peuterspeelzaal/VSO/gymzaal in de wijk Zanddonk aan de Max Bruchstraat/Mendelssohnstraat (de locatie van de huidige 2 basisscholen). De opdracht omvat de bouw/E- en W-installaties/gefaseerd slopen schoolgebouwen en gymzaal. In oktober 2018 start Adriaans met slopen.
Brede school in Tholen
  1. Verbouwen van het voormalige gebouw Westerpoort College tot 'Brede School Tholen' voor 4 basisscholen/GGD/consultatiebureau/kinderdagverblijf/bibliotheek aan de Abraham Beeckmanlaan 6 in Tholen.
School Zaandam
  1. Bouwen van MFA Overtuinen met o.a. 2 basisscholen (Et Buut/Westerkim)/ peuterspeelzaal/bso/gymzaal op locatie van de voormalige garage Zwart aan de Mauritsstraat/Parkstraat in Zaandam.

School Waddinxveen
  1. Bouwen van een brede school t.b.v. basisscholen De Regenboog en Koning Willem Alexander met 29 lokalen/kinderopvang/peuterspeelzaal, naschoolse opvang Quadrant aan de Willem de Rijkelaan in Waddinxveen Noord. Duurzaam project vanwege zonnepanelen/LED-verlichting en een warmtepomp.