Moderne uitstraling met zwart hang- en sluitwerk

Moderne uitstraling met zwart hang- en sluitwerk

De finesse zit in de details. Dat geldt wat BUVA betreft ook voor het hang- en sluitwerk in woningen en gebouwen. Veel hedendaagse bouwwerken hebben een industriële uitstraling en daar past zwart hang- en sluitwerk erg goed bij. Maar ook voor bestaande of nieuwbouwwoningen van elk ander soort architectuur kan zwart hang- en sluitwerk net dat beetje extra uitstraling geven. BUVA heeft nu een compleet assortiment in het zwart beschikbaar voor zowel buiten- als binnen deuren.

Tik in een zoekprogramma de trefwoorden ‘architectuur’ en  ‘industriële uitstraling’ in, en je ziet opvallend veel resultaten met zwarte gevels en interieurs met zwarte accenten. Het is een uitstraling die veel waardering krijgt en tijdloos lijkt: veel oude industriële gebouwen krijgen een nieuwe bestemming waarbij zo veel mogelijk oorspronkelijke elementen behouden blijven. Vaak zijn die zwart. Aanpassingen worden met grote zorgvuldigheid uitgevoerd. Tot en met de deurkrukken en de scharnieren aan toe. Op verzoek van de markt levert BUVA daarbij de finishing touch met zwart hang- en sluitwerk.

Nieuw maar vertrouwd

De zwarte productlijn is nieuw, maar heeft vertrouwde kenmerken. Voor de buitendeuren gaat het om een uitbreiding van de BUVA 3400-serie veiligheidsbeslag die in blank geanodiseerd aluminium (F1) al enkele jaren veel wordt toegepast. Sterk, massief en rechthoekig vormgegeven. De productkenmerken van het zwarte hang- en sluitwerk zijn gelijk. Op het gebruiksgemak wordt niet ingeleverd: de deurkrukken hebben een krachtige en prettige greep.

Zwart hang- en sluitwerk kan net dat beetje extra uitstraling geven”

Uiteraard is er niet alleen oog voor de uitstraling, maar ook voor de veiligheid. De nieuwe lijn veiligheidsbeslag voor buitendeuren beschikt over  SKG*** certificering en heeft een kerntrekbeveiliging. Daardoor is het niet mogelijk om de cilinder uit te boren of uit te trekken. Zowel voor de voor- als de achterdeur is het veiligheidsbeslag leverbaar in de deurdiktes 40 en 54 millemeter. Om het geheel een consistente een fraaie uitstraling te geven zijn ook de BUVA Atlas Inside scharnieren beschikbaar in het zwart en is een geheel zwarte briefplaat in het assortiment opgenomen.

Poedercoat behandeling

De fraaie uitstraling moet lang blijven bestaan. Daarom is veel aandacht besteed aan het fabricageproces. De complete lijn is zwart gecoat. Dankzij een speciale poedercoat behandeling is het beslag uitstekend beschermd tegen weersinvloeden en atmosferische corrosie. Bovendien kan het beslag tegen een stootje, zodat ook na jaren de esthetiek en de slijt- en stootvastheid blijft.

Ook de bijbehorende bevestigingsbouten zijn uitgevoerd in zwart. Die zijn wederom van hoogwaardige kwaliteit: bij het vastschroeven ontstaan normaal gesproken geen beschadigingen.

Zwart hang- en sluitwerk voor binnendeuren

Bewoners kiezen in hun interieur steeds vaker voor een industriële uitstraling. BUVA voorziet hier al geruime tijd in met zwarte deurkrukken en rozetten. Verschillende krukken en rozetten maken het mogelijk om de uitstraling van zwart beslag op de buitendeur in de hele woning door te trekken. Er zijn blinde rozetten, sleutelrozetten, cilinderrozetten en V&B rozetten.

Kortom: veel mogelijkheden om woningen, horecabedrijven, kantoorgebouwen en andere panden te voorzien van goed hang- en sluitwerk in een kleur die past bij een luxe, moderne en industriële uitstraling. Binnen en buiten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BUVA.