partner nieuws

Maak een match ook op iemands persoonlijkheid

bouwbreed 6

Waarom is dat in mijn ogen zo belangrijk? Om erachter te komen wat de persoonlijkheid van de kandidaat is. Een match moet je namelijk niet alleen maken op basis van een cv, maar ook op iemands persoonlijkheid. Sterker nog, ik heb wel eens meegemaakt dat ik na het lezen van iemands cv dacht dat diegene […]

Maak een match ook op iemands persoonlijkheid

Waarom is dat in mijn ogen zo belangrijk? Om erachter te komen wat de persoonlijkheid van de kandidaat is. Een match moet je namelijk niet alleen maken op basis van een cv, maar ook op iemands persoonlijkheid. Sterker nog, ik heb wel eens meegemaakt dat ik na het lezen van iemands cv dacht dat diegene niet snel in aanmerking zou komen voor een bepaalde functie bij een bedrijf, maar na een gesprek bleek hij qua karakter juist heel goed bij de cultuur van die organisatie te passen.

Met zo’n uitgebreid intakegesprek komen wij als organisatie ook beter beslagen ten ijs. We kennen daarna immers niet alleen de opdrachtgevers, maar óók de kandidaten goed. We weten wat voor mensen bij de specifieke cultuur van onze opdrachtgever past. Zeker voor de wat kleinere opdrachtgevers, zoals mkb-bedrijven, is dit prettig. Ze komen zo namelijk aan goede kandidaten die ze zelf wellicht lastig zouden kunnen aantrekken. Om een voorbeeld te geven: in mijn regio zit een geweldig bouwbedrijf met prachtige projecten. Het bedrijf is echter maar klein, heeft nauwelijks naamsbekendheid en weinig interne armslag voor werving en selectie. Wij leveren al jaren kandidaten die prima bij die organisatie passen, gezien hun cv én gezien hun persoonlijkheid. Dat allemaal mede dankzij zo’n diepgaand intakegesprek…

Martijn de Bruijne, Business Unit manager Bouw en Infra bij Continu

Reageer op dit artikel