partner nieuws

SAES International breidt uit met hydraulische palenkrakers

bouwbreed 4

Palenkrakers vinden hun toepassing in het op niveaulengte brengen van bestaande betonpalen. Nadat die in de grond zijn gestort of geheid wordt het bovenstuk er letterlijk vanaf gekraakt, zodanig dat het betonijzer dat in de palen zit behouden blijft en in de bovenliggende constructie kan worden opgenomen. Als HSP-serie op de markt gebracht De SAES […]

SAES International breidt uit met hydraulische palenkrakers

Palenkrakers vinden hun toepassing in het op niveaulengte brengen van bestaande betonpalen. Nadat die in de grond zijn gestort of geheid wordt het bovenstuk er letterlijk vanaf gekraakt, zodanig dat het betonijzer dat in de palen zit behouden blijft en in de bovenliggende constructie kan worden opgenomen.

Als HSP-serie op de markt gebracht

De SAES palenkrakers worden als HSP-serie op de markt gebracht en sluiten naadloos aan op het bestaande programma van SAES International, een totaalprogramma “waarin kwaliteit, economische duurzaamheid en service de boventoon voeren”, aldus het bedrijf uit Weert.

Vier synchroon werkende cilinders

De kraakbekken worden aangestuurd door vier synchroon werkende cilinders, die gelijktijdig bewegen. De kraakbekken zijn verwisselbaar en in verschillende uitvoeringen leverbaar, afhankelijk van de positie van de betonstaven in de te kraken prefab-paal.

Poliepkraker leverbaar in drie modellen

Vierkante prefab-betonpalen zijn op maat te kraken met de “poliepkraker”, die standaard op voorraad leverbaar is in drie modellen:
– HSP0300/4 voor prefab-palen van 18 tot 32 cm
– HSP0400/4 voor prefab-palen van 29 tot 40 cm
– HSP0500/4 voor prefab-palen van 35 tot 50 cm
De overige maten zijn op aanvraag verkrijgbaar, aldus het bedrijf
Eveneens leverbaar zijn “schotelkrakers”, ook voor prefab-palen, en “ringkrakers” voor ronde boorpalen.
Meer info: www.saes.nl.

Reageer op dit artikel