partner nieuws

BouwMachines Kennisdag op Bouw & Infra Park

bouwbreed 2

Volgens gastheer Harrie Hoitink, hoofdredacteur van Bouwmachines, wordt het een inspirerende dag voor directeuren, managers en inkopers van grondverzet-, sloop-, wegenbouw- en aannemingsbedrijven. Samen met Jan Hommes, directeur BMWT, brengt hij de actualiteit van het thema ‘Maak werk van Veiligheid’ onder de aandacht. Veel te veel ongevallen In de eerste helft van 2016 steeg het […]

BouwMachines Kennisdag op Bouw & Infra Park

Volgens gastheer Harrie Hoitink, hoofdredacteur van Bouwmachines, wordt het een inspirerende dag voor directeuren, managers en inkopers van grondverzet-, sloop-, wegenbouw- en aannemingsbedrijven. Samen met Jan Hommes, directeur BMWT, brengt hij de actualiteit van het thema ‘Maak werk van Veiligheid’ onder de aandacht.

Veel te veel ongevallen

In de eerste helft van 2016 steeg het aantal (dodelijke) ongevallen in de bouw explosief. Bij veel van die ongevallen waren bouwmachines betrokken. Wat gaat er mis en hoe kunnen we de veiligheid op de bouwplaats verbeteren? Specialisten en ervaringsdeskundigen geven inzicht in oorzaken en gevolgen, maar leren de deelnemers vooral hoe zij werk kunnen maken van veilig werken.

Gedragsverandering staat voorop

De veiligheid op de bouwplaats verbeteren is geen kwestie meer van regels opstellen en harder handhaven. Het gedrag van mensen moet veranderen; collega’s moeten elkaar aan durven spreken op onveilig gedrag. Veilig werken moet de norm zijn. Tijdens de BouwMachines Kennisdag worden door veiligheidsexperts handvatten aangereikt waarmee bedrijven veiligheid ‘top of mind’ kunnen krijgen bij hun medewerkers.

Netwerken over veiligheid

De gehele middag zijn er kennissessies en kan op de informatiemarkt kennis worden gemaakt met de specialisten, organisaties en bedrijven die gericht kunnen ondersteunen bij het vormgeven van het veiligheidsbeleid. Harrie Hoitink: “Wissel met ze van gedachten over uw veiligheidsdoelen en doe uw voordeel met hun kennis en kunde.” De BouwMachines Kennisdag eindigt tegen 18.00 uur met een netwerkborrel.

Meer informatie over de bijeenkomst en inschrijven voor deelname kan op: www.bouwmachineskennisdag.nl.

Reageer op dit artikel