partner nieuws

Vanaf 1 september: Energieprestatievergoeding voor nul-op-de-meter woning.

bouwbreed 3

Energieakkoord 2013 In het Energieakkoord is afgesproken dat de sociale huurwoningen van woningbouwcorporaties in Nederland in 2020 gemiddeld energielabel B zijn. Om dat te bereiken zijn op grote schaal renovaties van woningen nodig. De wet is daarmee ook een stimulans voor innovatie en werkgelegenheid in de bouw. Nul-op-de-meter Bij zo’n nul-op-de-meter woning worden energiebesparende maatregelen […]

Vanaf 1 september: Energieprestatievergoeding voor nul-op-de-meter woning.

Energieakkoord 2013
In het Energieakkoord is afgesproken dat de sociale huurwoningen van woningbouwcorporaties in Nederland in 2020 gemiddeld energielabel B zijn. Om dat te bereiken zijn op grote schaal renovaties van woningen nodig. De wet is daarmee ook een stimulans voor innovatie en werkgelegenheid in de bouw.

Nul-op-de-meter
Bij zo’n nul-op-de-meter woning worden energiebesparende maatregelen gecombineerd met energieopwekkende voorzieningen, zoals zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen. Via de energieprestatievergoeding kan de verhuurder de forse investeringen in de huurwoning terugverdienen. Over de hoogte van de vergoeding moeten de verhuurder en de huurder het eens worden. De wet over de energieprestatievergoeding van de ministers Blok (Wonen en Rijksdienst) en Van der Steur (Veiligheid en Justitie) treedt 1 september in werking. 

RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is op verschillende plekken aanwezig tijdens  Vakbeurs Energie

Reageer op dit artikel