partner nieuws

MAN gaat ‘future proof’ naar IAA 2016

bouwbreed 1

MAN presenteert op de IAA 2016 een sterk ‘future-proof’ truckaanbod en dan gaat het om aandrijflijnen die voor elke toepassing zijn geoptimaliseerd. Daarnaast versterkt het merk zijn uitstraling dankzij designinnovaties voor het exterieur en interieur van de TG-serie, waarbij de leeuw nadrukkelijk op de voorgrond treedt. Tegelijkertijd bereidt MAN zich voor op het logistiek zaken […]

MAN gaat ‘future proof’ naar IAA 2016

MAN presenteert op de IAA 2016 een sterk ‘future-proof’ truckaanbod en dan gaat het om aandrijflijnen die voor elke toepassing zijn geoptimaliseerd. Daarnaast versterkt het merk zijn uitstraling dankzij designinnovaties voor het exterieur en interieur van de TG-serie, waarbij de leeuw nadrukkelijk op de voorgrond treedt. Tegelijkertijd bereidt MAN zich voor op het logistiek zaken doen van de toekomst met nieuwe digitale producten en diensten.

Motorenprogramma geoptimaliseerd

Op diverse fronten heeft MAN zijn motorenprogramma voor de IAA bedrijfswagenvakbeurs geoptimaliseerd. De krachtbronnen kenmerken zich door een sterk verbeterd brandstofverbruik en toegenomen prestaties, evenals verder verbeterde rijeigenschappen met behoud van het bekende hoge betrouwbaarheidsniveau, aldus de fabrikant.

De nieuwe generatie D38-motoren levert nu tot 640 pk en bereikt zijn maximale trekkracht – tot 3000 Nm – bij nog lagere toeren. De nieuwe D26-motor is geoptimaliseerd voor vloottoepassingen en biedt een vermogensband van 420 tot 500 pk bij een laag eigen gewicht en dito brandstofverbruik.

Nieuwe versie EfficientLineconcept

Daarnaast toont MAN op de IAA zijn nieuwste versie van het EfficientLineconcept, waarbij alle technische en aerodynamische brandstofefficiencysystemen in één truck worden gecombineerd. Om het brandstofbesparingspotentieel van de nieuwe EfficientLine 3-generatie kracht bij te zetten, heeft MAN in juli een brandstofverbruikstest gedaan met een MAN TGX 18.500 4×2 BLS EfficientLine 3. MAN zal de resultaten van de test tijdens de IAA vakbeurs voor bedrijfswagens in Hannover bekendmaken.

Designinnovaties voor TGserie

Verder onthult MAN op de IAA 2016 tal van designinnovaties voor de TGserie. Uiterlijk treedt de MAN-leeuw daarbij nadrukkelijk op de voorgrond. De TGX en TGS krijgen nieuw ontworpen koelluchtinlaten. In het interieur creëren warme kleuren, nieuwe materialen en nieuwe stoelbekleding een frisse en kwalitatief hoogwaardige ambiance, die wordt versterkt door het opvallende stuurwielontwerp. Daarnaast krijgen bestuurders de beschikking over een nieuw infotainmentsysteem, automatische inschakeling van de koplampen en een regensensor.
Tot slot presenteert MAN in Hannover de nieuwe TGE bestelwagen en nieuwe concepten voor elektromobiliteit.
Meer info: www.man-trucks.nl.

Reageer op dit artikel