partner nieuws

IAA Nutzfahrzeuge: Hannover 22 – 29 september

bouwbreed 12

Voorafgaand wordt op woensdag 21 september de internationale vakpers binnengehaald, zodat die in alle rust – nu ja, het is ook bij journalisten weleens dringen geblazen – de vele noviteiten in woord en beeld kunnen vastleggen en verspreiden. Zoals ook de medewerkers van de Materieelkrant dit jaar weer zullen doen, met Iep van der Meer […]

IAA Nutzfahrzeuge: Hannover 22 – 29 september

Voorafgaand wordt op woensdag 21 september de internationale vakpers binnengehaald, zodat die in alle rust – nu ja, het is ook bij journalisten weleens dringen geblazen – de vele noviteiten in woord en beeld kunnen vastleggen en verspreiden. Zoals ook de medewerkers van de Materieelkrant dit jaar weer zullen doen, met Iep van der Meer als onze belangrijkste ‘man in Hannover’.

Kaartjes kopen

De vakbeurs is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.00 uur. Er zijn vele opties bij het kopen van een toegangskaartje op www.iaa.de/en/tickets/tickets-and-prices. Belangrijkste advies is om vooraf online een ticket te bemachtigen. Daarmee is de kans op lange rijen voor de kassa of bij de entree van de Hannover Messe fors te verminderen. Overigens: er is geen prijsverschil tussen vooraf online gekochte kaartjes en kaartjes die ter plekke aan de kassa worden gekocht.

Voor volwassen zijn middagkaartjes (vanaf 13.00 uur) het voordeligst (10 euro). En voor vrachtwagenchauffeurs (truckers) geldt dat tarief de hele dag, maar dan moet wel een rijbewijs en identitietsbewijs worden getoond. Kinderen tot zeven jaar  en invaliden mogen gratis naar binnen. For de echte diehards: een ticket voor alle acht beursdagen kost 69 euro.

Officiële app

Evenals de vorige keer is er weer een officiële IAA CV App (waarbij CV staat voor Commercial Vehicles) uitgebracht voor zowel de iPhone en iPad als voor Android-toestellen (mobieltjes en tablets). In de app zijn actuele gegevens opgenomen over standhouders, innovaties en evenementen tijdens de beurs.

Bereikbaarheid

De Hannover Messe is tijdens de IAA bereikbaar met de trein (vanaf het vliegveld). In- en uitspappen gebeurt op station Messebahnhof Hannover Messe / Laatzen. Trams 8 en 18 rijden vanuit Hannover Centrum naar de noordelijke ingang van het beursterrein.

Met de auto naar de Hannover Messe is eveneens goed te doen, al kan het slim zijn om niet rond 09.00 uur in de file te gaan staan. De GPS wordt dan ingesteld op ‘Hermesallee Hannover’. Er is veel parkeerruimte bij zo’n beetje elke ingang van de beurs.

Reageer op dit artikel