partner nieuws

Evenementenhal overgenomen door Brusselse beursorganisator

bouwbreed 4

De Evenementenhal organiseert jaarlijks zo’n 78 events op drie locaties in Nederland. Door de overname beheert Artexis Easyfairs samen met Evenementhal (kortweg de Groep genaamd) voortaan elf eventlocaties (met in totaal 240.000 vierkante meter standruimte) en organiseert het jaarlijks meer dan 200 evenementen. Vóór de overname door Artexis Easyfairs was Evenementenhal in gezamenlijke handen van […]

Evenementenhal overgenomen door Brusselse beursorganisator

De Evenementenhal organiseert jaarlijks zo’n 78 events op drie locaties in Nederland. Door de overname beheert Artexis Easyfairs samen met Evenementhal (kortweg de Groep genaamd) voortaan elf eventlocaties (met in totaal 240.000 vierkante meter standruimte) en organiseert het jaarlijks meer dan 200 evenementen.

Vóór de overname door Artexis Easyfairs was Evenementenhal in gezamenlijke handen van H2 Equity Partners Fund, ABN Amro Participaties en twee minderheidsaandeelhouders.

Easyfairs was al een grote speler

Deze grote speler op evenementengebied is nu op wereldschaal actief in maar liefst 19 landen (Algerije, België, China, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Singapore, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland). Via Artexis beheert de Groep nu elf eventlocaties in de Benelux en de noordse regio’s (Gent, Antwerpen, twee locaties in Namen, Mechelen-Brussels North, Bergen, Hardenberg, Gorinchem, Venray, Stockholm en Malmö).

Met de overname van Evenementenhal stelt Artexis Easyfairs voortaan 700 teamleden te werk, die jaarlijks meer dan 200 evenementen met 26.500 exposanten organiseren.

Succesvol all-in-concept

“Evenementenhal sluit perfect aan op onze bestaande activiteiten om twee redenen. Ten eerste is Evenementenhal een van de marktleiders in zijn sector in Nederland en Artexis Easyfairs heeft al een uitstekende reputatie en een sterke aanwezigheid in de Benelux. Ten tweede zijn de events van Evenementenhal gebaseerd op een uiterst succesvol all-in-concept”, zegt Eric Everard, oprichter en topman van Artexis Easyfairs.

“Deze overname leidt ons naar een nieuw niveau, waardoor we onze zichtbaarheid op de markt kunnen vergroten en ons kunnen profileren als een van de wereldwijd toonaangevende bedrijven in de sector van de beurzen, meetings en evenementen”, vervolgt Everard.

Bedrijven passen goed bij elkaar

Angelique Klar, Managing Director bij Evenementenhal reageert: “Onze bedrijven passen echt goed bij elkaar en ik zie ernaar uit om in samenwerking met Erics team onze activiteiten uit te breiden”.
Evenementenhal en Artexis Easyfairs zijn complementair op het vlak van doelgroepen en sectoren, en zowel Eric Everard als Angelique Klar benadrukken de gemeenschappelijke kenmerken van beide organisaties:

Hoofdzakelijk B2B-vakbeurzen

In 2015 trok Evenementenhal 10.000 exposanten en 600.000 bezoekers aan met evenementen in Hardenberg (eigendom), Gorinchem (eigendom) en Venray (gehuurd) in Nederland en Bad Salzuflen (gehuurd) in Duitsland. Het bedrijf organiseert 78 evenementen, hoofdzakelijk B2B-vakbeurzen in sectoren zoals land- & tuinbouw, transport & logistiek, scheepvaart, bouw & constructie en de automobielsector.

Reageer op dit artikel