partner nieuws

Officieel nog even geduld… Hyundai H350 bestelwagen komt eraan

bouwbreed 396

De H350 van Hyundai werd in 2015 geïntroduceerd voor een groot aantal Europese landen. De in Turkije geproduceerde bestelwagen wordt nu in nog eens vijf Europese landen op de markt gebracht en hoewel Nederland daar nog niet bij is lijkt introductie ook in ons land slechts nog een kwestie van tijd. De H350 is een […]

Officieel nog even geduld… Hyundai H350 bestelwagen komt eraan

De H350 van Hyundai werd in 2015 geïntroduceerd voor een groot aantal Europese landen. De in Turkije geproduceerde bestelwagen wordt nu in nog eens vijf Europese landen op de markt gebracht en hoewel Nederland daar nog niet bij is lijkt introductie ook in ons land slechts nog een kwestie van tijd.

De H350 is een forse bestelwagen die de strijd met de gevestigde orde aangaat. De grote Hyundai is het Koreaanse antwoord op de Sprinter, de Crafter, de grote Ducato’s en de Daily. Op zich een heel slimme zet want het zijn al lang niet meer alleen de jongens van de bouw die met busjes rijden. Door de grote populariteit van het online shoppen zijn de bestelwagens in met name dit segment niet aan te slepen en daar probeert Hyundai een mooi graantje van mee te pikken.

Bouw in Turkije

Hyundai laat de H350 in verschillende versies bouwen bij Karsan in het Turkse Bursa. De bestelwagen werd dan ook het eerst in Turkije zelf op de markt gebracht, maar meteen daarna ook in grote delen van Europa. Om precies te zijn, in Oostenrijk, België, Tsjechië, Duitsland, Italië, Polen, Spanje en Zwitserland. Nieuw is dat de grote Hyundai voortaan ook leverbaar wordt in Roemenië, Bulgarije, Denemarken, Hongarije en Portugal. Deze langzame introductie in Europa geeft Hyundai de kans om het netwerk rustig uit te rollen en de verkoop in overeenstemming te brengen met de productiecapaciteit.

Niet langer wachten

Intussen besloot een Hyundaidealer in het zuiden van ons land niet te wachten op de officiële plannen van Hyundai met de fraaie bestelwagen. Hij importeerde zelf een exemplaar voor in eerste instantie een nadere kennismaking en voor de verhuur. “De reacties op de bestelwagen zijn erg goed en inmiddels is er zelfs een complete accessoireslijn ontwikkeld. In ons land verkoop je geen bedrijfswagen zonder een degelijke anti-slip-laadvloer en lat-om-lat betimmering ter bescherming.’’

De Hyundai is duidelijk op Europese leest geschoeid en kan worden geleverd als bestelwagen in de populaire L2 H2 variant, als chassis-cabine en als minibus voor personenvervoer.

Hoog afwerkingsniveau

Opvallend is het afwerkingsniveau van de bestelwagen, compleet met een verstelbare stuurkolom en een uiterst fraai vormgegeven dashboard. Reuze handig en veilig zijn de dodehoekspiegels en de achteruitrijcamera die in de binnenspiegel te zien is. Eigenlijk de enige logische plek voor zo’n voorziening want daar kijk je automatisch.

Zoals gezegd voert Hyundai de H350 nog niet officieel in ons land maar via de dealerorganisatie is er al wel wat mogelijk. De gesloten versies waren al leverbaar net als de minibus, en daar komt deze zomer nog de chassis-cabineversie bij.

Voorlopig nog import via België

Het is volgens ons dan ook niet de vraag of, maar wanneer de officiële marktintroductie in ons land plaats gaat vinden. Tot die tijd is de Hyundai leverbaar via import vanuit België met bruto prijzen vanaf  27.644 Euro. De leasetarieven beginnen al vanaf 399 Euro.
Meer info via Autohopper Breda: www.autohopper.nl.

Reageer op dit artikel