partner nieuws

Tobroco Machines genomineerd voor Koning Willem I Prijs

bouwbreed 12

Na een uitgebreide selectieprocedure onder 73 ondernemingen zijn er uiteindelijke drie genomineerden overgebleven. Naast Tobroco zijn dat Ventura Systems BV uit Bolsward en Verhoef Aluminium Scheepsbouwindustrie BV uit Aalsmeerderbrug. De landelijke ondernemingsprijs wordt gezien als de ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ en is een beloning voor goed ondernemerschap. Beloning voor hele team “Deze nominatie is […]

Tobroco Machines genomineerd voor Koning Willem I Prijs

Na een uitgebreide selectieprocedure onder 73 ondernemingen zijn er uiteindelijke drie genomineerden overgebleven. Naast Tobroco zijn dat Ventura Systems BV uit Bolsward en Verhoef Aluminium Scheepsbouwindustrie BV uit Aalsmeerderbrug.
De landelijke ondernemingsprijs wordt gezien als de ‘Oscar van het Nederlandse bedrijfsleven’ en is een beloning voor goed ondernemerschap.

Beloning voor hele team

“Deze nominatie is een beloning voor het gehele Tobroco-team” (foto), aldus oprichter en eigenaar Toine Brock. “Als je ziet wat we bereikt hebben en wat er de komende jaren nog staat te gebeuren, dan mogen we trots zijn”.
Op donderdag 26 mei wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Máxima, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Fabrikant van Giant laders

Tobroco Machines is de fabrikant van Giant (telescoop-)wielladers, verreikers, skidsteerladers en aanbouwdelen. Het bedrijf is opgericht in 1996 en in 2001 is het gestart met de productie van Giant wielladers in een oude varkensstal. Jaarlijks groeit het bedrijf met ongeveer 20 procent en dit jaar zal het voor het eerst 2500 eenheden produceren. De afzet hiervan vind plaats in ruim 40 landen.
Daarnaast is Tobroco in 2013 gestart met een fabriek in Hongarije, waar voornamelijk het las- en snijwerk van de machines en aanbouwdelen wordt verricht. Op dit moment werken er 140 personen in Oisterwijk en 70 personen in het Hongaarse Eger.
Meer info: www.tobroco.nl.

Ondernemingsprijs

De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs, die sinds 1958 tweejaarlijks wordt toegekend door de Koning Willem I Stichting. De prijs wordt in twee categorieën uitgereikt: Grootbedrijf en MKB. Ondernemingen die de afgelopen jaren durf, daadkracht, duurzaamheid, doorzettingsvermogen en goed ondernemerschap hebben getoond, komen in aanmerking.
 Met het uitreiken van de Prijs stelt de Koning Willem I Stichting zich ten doel om bekendheid te geven aan en belangstelling te wekken voor positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie en om creatief en innovatief ondernemerschap te stimuleren. Brainport Regio Eindhoven zal op 26 mei het toneel van de uitreiking zijn. Hierbij staat het thema ‘Creating the Future’ centraal.
Meer info: www.kw1prijs.nl.

Reageer op dit artikel