partner nieuws

TKD in Almere opnieuw goed bezocht

bouwbreed 9

Ongeveer net zoveel bezoekers als tijdens de TKD 2014, maar iets meer standhouders (171 tegen 160), zo kijkt de TKD-organisatie met tevredenheid terug op het vorige week in Almere gehouden evenement. En van die 171 standhouders was circa 15 procent voor het eerst aanwezig. Ook dat wordt als een succes aangemerkt. Voor een deel waren […]

TKD in Almere opnieuw goed bezocht

Ongeveer net zoveel bezoekers als tijdens de TKD 2014, maar iets meer standhouders (171 tegen 160), zo kijkt de TKD-organisatie met tevredenheid terug op het vorige week in Almere gehouden evenement. En van die 171 standhouders was circa 15 procent voor het eerst aanwezig. Ook dat wordt als een succes aangemerkt. Voor een deel waren dat overigens recyclingbedrijven, die voor het eerst werden toegelaten op het van oorsprong vooral op grondverzet gerichte evenement. Tip voor de volgende keer: geef ze een aparte hoek van het terrein en let daarbij op mogelijke windrichtingen, want sommige recyclingsmachines leveren net iets teveel stof op voor bezoekers en andere standhouders.
Grote afwezige dit keer was de firma Kuiken – sinds kort onderdeel van de Belgische SMT groep – met de merken Volvo en Sennebogen.

Voor de tweede keer in Almere

De TKD werd voor de tweede achtereenvolgende keer gehouden op de Nobelhorst in Almere. Een uitstekende lokatie midden in het land, met alle vrijheid om te graven en lawaai te maken, terwijl ook het parkeren nu goed was geregeld. Of de TKD er in 2018 voor de derde keer gehouden kan worden zal afhangen van het bouwtempo in Almere. De Nobelhorst is immers voorbestemd om een woonwijk te worden en met de toenemende druk op de woningmarkt zou het wel eens snel kunnen gaan daar in de oksel van snelwegen A6 en A27.

Meer werk, meer machineverkopen

Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen, die de TKD opende, sprak eerder al de magische woorden: “In 2040 zijn 1 miljoen meer woningen nodig”. Werk aan de winkel dus, en dat zal zich vroeger of later gaan vertalen in meer machineverkopen. Goed actueel voorbeeld daarvan geeft firma De Schans uit Hedel. De vraag naar de minilader Knikmops is momenteel groot. Met name bestratingsbedrijven willen momenteel extra capaciteit, dan wel hun machinepark vernieuwen, zo blijkt.

Meer info: www.tkd.nl en www.deschansbv.nl.

Reageer op dit artikel