partner nieuws

TKD-Benelux-primeur: Takeuchi TB295W2 en TB2150

bouwbreed 8

Verhoeven pakt tijdens de TKD (kavel 31) natuurlijk groots uit met het Takeuchi-programma. Niet zonder reden: tijdens de onlangs in München gehouden Bauma werden de vernieuwde TB295W mobiele graafmachine en de geheel nieuwe TB2150 rupsgraafmachine geïntroduceerd. Het was nog even afwachten of beide machines wel voor de TKD beschikbaar kwamen. Gelukkig werden ze vorige week […]

TKD-Benelux-primeur: Takeuchi TB295W2 en TB2150

Verhoeven pakt tijdens de TKD (kavel 31) natuurlijk groots uit met het Takeuchi-programma. Niet zonder reden: tijdens de onlangs in München gehouden Bauma werden de vernieuwde TB295W mobiele graafmachine en de geheel nieuwe TB2150 rupsgraafmachine geïntroduceerd. Het was nog even afwachten of beide machines wel voor de TKD beschikbaar kwamen. Gelukkig werden ze vorige week in Maarheeze afgeleverd en in de werkplaats voorzien van een CW-snelwissel en bak.

Vernieuwde TB295W

Tijdens de Bauma 2013 introduceerde Takeuchi de TB295W, een grote stap vooruit ten opzichte van zijn voorganger de TB175W. De nieuweling voelt aan als een heel volwassen machine. De vernieuwingen zijn vooral terug te vinden in de nieuwe verstelbare giek, de Stage 4-motor en het gewijzigde interieur.

Had de vorige TB295W zijn verstelcilinder in de giek weggewerkt, bij de nieuwe TB295W zijn het weer twee verstelcilinders aan weerskanten van de giek, zoals ook de TB175W dit had. Deze wijziging is onder andere uitgevoerd vanwege een grotere slag van de giek en de betere bescherming van de cilinders.

Japanner met Deutz-motor

De nieuwe Stage 4-motor in de TB295W komt niet meer van Isuzu, maar van Deutz! Deutz zult U zeggen??? Ja, een echte Japanner met een Duitse motor! De 3,6 liter TCD3.6 motor met een vermogen van 85 kW (115 pk) is een bekende, die in vele kleinere grondverzetmachines word toegepast. In de cabine valt meteen het vernieuwde dashboard op, met een andere indeling van de schakelaars en de grotere slag van het verstelbare stuurwiel.

Nieuwe dikke Takeuchi

De TB2150 is met zijn ruim 15 ton eigengewicht de grootste Takeuchi in het programma. Hij is de opvolger van de TB1140 en bezit dezelfde Deutz-motor als de nieuwe TB295W. Ook deze machine heeft nagenoeg hetzelfde interieur als de TB295W. Beide machines zijn nog zo nieuw, dat ze statisch op de stand van Verhoeven zullen staan.

Meer info: www.verhoevenbv.com.

Reageer op dit artikel