partner nieuws

Dunnewind zet nieuwe Cas CX300D in bij Staphorst

bouwbreed 23

Oktober vorig jaar besloot Dunnewind om de splinternieuwe Case CX300D met een werkgewicht van 30,5 ton en een motorvermogen van 207 pk toe te voegen aan het bestaand elftal grondverzetmachines. In dat elftal speelden al wat langer een duo Case CX250C rupsgraafmachines een rol met hun 22,8 ton en 160 pk motorvermogen. Rupsgraafmachine CX300D behoort […]

Dunnewind zet nieuwe Cas CX300D in bij Staphorst

Oktober vorig jaar besloot Dunnewind om de splinternieuwe Case CX300D met een werkgewicht van 30,5 ton en een motorvermogen van 207 pk toe te voegen aan het bestaand elftal grondverzetmachines. In dat elftal speelden al wat langer een duo Case CX250C rupsgraafmachines een rol met hun 22,8 ton en 160 pk motorvermogen.
Rupsgraafmachine CX300D behoort tot een tijdens Intermat 2015 geïntroduceerde nieuwe serie Case-machines. De machinisten van de Case-machines zijn met name tevreden over de kracht en bestuurbaarheid van hun machines en, omdat er soms lang doorgewerkt wordt, ook over het comfort in de cabine.

Intelligente hydrauliek

De graafmachines zijn uitgerust met het CASE Intelligent Hydraulic System. Dat omvat een elektronisch aangestuurde hydrauliekpomp, een grotere klep en nieuwe solenoid kleppen om de uitbreekkracht en hefkracht te vergroten. Het resultaat moet een snellere werkcyclus zijn.
Voor Edith Breemhaar-Dunnewind, topvrouw van de Dunnewind Groep, telt daarnaast een forse besparing op brandstof en onderhoud.

Oosterparallelweg

Dunnewind is begin januari voor de gemeente Staphorst gestart met het bouwrijp maken van bedrijventerrein Oosterparallelweg. Dit circa 170.000 vierkante meter grote bedrijventerrein aan de oostzijde van het spoor, tussen de Akkerweg en de J.C.van Andelweg, is bestemd voor kleinschalige bedrijven. De werkzaamheden bestaan in hoofdlijnen uit het aanleggen van een riool, het ophogen en ontgraven van terreinen en wegen en het aanbrengen van bestrating. Dunnewind groep BV is een grote GWW-aannemer die naast grondverzet ook sloop en transport in het werkpakket heeft.
Meer info: www.dunnewindgroep.nl en www.schmidtbouwmachines.nl.

Reageer op dit artikel