partner nieuws

Case CX290D overslagmachine is TKD-primeur

bouwbreed 1

Zij laten op TKD-kavel 26 de machine graag aan bezoekers zien en geven ter plekke een uitgebreide uitleg van de werking en de voordelen. De nieuwe Case CX290D Material Handler is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor overslagwerkzaamheden. Met zijn grote bereik en hefcapaciteit verplaatst de machine alle soorten afval, hout en schroot. De tot 5,06 […]

Case CX290D overslagmachine is TKD-primeur

Zij laten op TKD-kavel 26 de machine graag aan bezoekers zien en geven ter plekke een uitgebreide uitleg van de werking en de voordelen. De nieuwe Case CX290D Material Handler is speciaal ontworpen en ontwikkeld voor overslagwerkzaamheden. Met zijn grote bereik en hefcapaciteit verplaatst de machine alle soorten afval, hout en schroot.

De tot 5,06 m in hoogte verstelbare cabine biedt de machinist een goed uitzicht op het werkgebied. De omkeerbare ventilator reinigt de radiatoren effectiever, waardoor de machine in stoffige omstandigheden blijft presteren. De CX290D komt beschikbaar met verschillende gieken, zodat de machine toepasbaar is voor vele overslagtoepassingen.

Veiligheid cabine

Verschillende functies zorgen voor de veilige werking van de verstelbare cabine. De sterke cabinestructuur garandeert het veilige werken voor de bestuurder. De cabine kan worden verlaagd vanuit de cabine of met een externe schakelaar. In een eventueel geval van slangbreuk wordt de daalsnelheid van de cabine automatisch beperkt. De nooddaalvoorziening wordt niet hydraulisch bediend, voor verdere verbetering van de veiligheid.

Minder trillingen

Een nieuwe voorziening voorkomt sterke trillingen van machine en cabine door middel van sensoren geplaatst op de bakcilinder. Dit zorgt voor rustig werken vanuit de cabine, beter comfort en grotere veiligheid rondom de machine. De voorruitbescherming verhoogt de veiligheid van de bestuurder.

Voordelen van D-serie

De CX290D MH profiteert van alle verbeteringen van de nieuwe D-serie, zoals de introductie van de Tier 4 Final/Stage 4-motor met het SCR-nabehandelingssysteem en dieseloxidatiekatalysator. Deze DPF-vrije oplossing bespaart tijd en onderhoudskosten en levert krachtige en zuinige prestaties. Het verbeterde hydraulische systeem resulteert in snellere werkcycli.

Nieuw op de CX290D MH is een LED-werklamp-pakket. Dat is meer dan drie keer helderder dan de halogeenequivalent. Een derde veiligheidscamera vergroot daarbij het zicht rondom.

Meer info: www.casenederland.nl en www.tkd.nl.

Reageer op dit artikel