partner nieuws

Dressta laat op Bauma veel nieuwe dozers en pijpenleggers zien

bouwbreed 7

De fabrikant laat twee nieuwe modellen compacte dozers zien uit de S-serie, de TD-8S en TD-9S (foto). De nieuwelingen hebben een dieselmotor van Cummins, die aan Tier 4 final voldoet. In de eco-mode zijn de machines volgens de fabrikant spectaculair zuinig. De nieuw ontworpen cabine biedt dertig procent meer ruimte en vijftien procent meer zicht. […]

Dressta laat op Bauma veel nieuwe dozers en pijpenleggers zien

De fabrikant laat twee nieuwe modellen compacte dozers zien uit de S-serie, de TD-8S en TD-9S (foto). De nieuwelingen hebben een dieselmotor van Cummins, die aan Tier 4 final voldoet. In de eco-mode zijn de machines volgens de fabrikant spectaculair zuinig. De nieuw ontworpen cabine biedt dertig procent meer ruimte en vijftien procent meer zicht. De cabine is verder van alle gemakken voorzien, inclusief een LCD-kleurenscherm van zestien inch.

Hydrostatische aandrijving

De S-serie is uitgerust met hydrostatische aandrijfsystemen en brengt op beide rupsen dezelfde krachten over. Het tweetal heeft een sterk frame en een robuuste onderwagen. Een speciaal systeem zorgt voor een goede smering van het loopwerk. Beide modellen zijn uitgerust met zogenoemde PAT-dozerbladen. De TD-8S heeft optioneel een dozer van 1.84 kubieke meter of van twee kuub, de TD-9S heeft optioneel een dozer van 2,2 of 2,4 kuub. De machines zijn ontworpen voor een groot bedieningsgemak en maximale productiviteit.

Voor het zware werk

De bezoeker van Bauma krijgt ook de dozer TD-20LA en TD-25R voorgeschoteld. Deze dozers hebben een aantal extra’s, zoals bescherming voor de hydraulische cilinders, omkeerbare ventilatoren, zelfreinigende rupsen en dozersbladen met grote capaciteit. De machines zijn geschikt voor zwaar werk.

Pijpenleggers

Dressta’s grootste van de pijpenleggers is de SB-85R. Het is de eerste die aan de emissienorm Tier 4 final voldoet door de krachtige motor van Cummins QSX15. Deze motor is vijftien procent zuiniger dan de vorige versie en levert evengoed 410 pk. De machine tilt meer dan 45 ton en is ontworpen om pijpen met een diameter van 1 meter 40 te handlen onder de zwaarste omstandigheden.

Goed luisteren helpt

Dressta gaat er prat op goed naar de klanten te luisteren bij het ontwerpen van nieuwe machines en noemt dat Customer Special Feature Requests (SFRs). Het bedrijf beschikt over een wereldwijd netwerk van distributiekanalen en dealers. Voor de distributie van onderdelen heeft het bedrijf zeven onderdelen- en servicepunten over de hele wereld, zodat snel en efficiënt hulp kan worden geboden.
Meer info: www.dressta.com.

Reageer op dit artikel