partner nieuws

Bauma: Hitachi levert eerste Hitachi ZX350LC-5 met 30 meter telescoopgiek

bouwbreed 91

Graafmachines met telescopische grijperarm verhogen de productiviteit bij ingewikkelde en veeleisende graafprojecten. De Zaxis 350LC-5 maakt het mogelijk om grond te verwijderen tot een diepte van 30 meter en daarbij trucks te laden zodat materiaal snel kan worden afgevoerd. De machine heeft een verbeterde hydrauliek en schonere uitlaatgassen. Telescopische grijperarm Door een technologisch geavanceerde combinatie […]

Bauma: Hitachi levert eerste Hitachi ZX350LC-5 met 30 meter telescoopgiek

Graafmachines met telescopische grijperarm verhogen de productiviteit bij ingewikkelde en veeleisende graafprojecten. De Zaxis 350LC-5 maakt het mogelijk om grond te verwijderen tot een diepte van 30 meter en daarbij trucks te laden zodat materiaal snel kan worden afgevoerd. De machine heeft een verbeterde hydrauliek en schonere uitlaatgassen.

Telescopische grijperarm

Door een technologisch geavanceerde combinatie van kabel en hydraulische cilinders schuift de telescopische grijperarm binnen enkele seconden met een volledige lading soepel in en uit. Het hydraulische circuit van de nieuwe graafmachines van de Zaxis-5 serie is verbeterd en biedt nu een nog hogere productiviteit. Ze zijn bijvoorbeeld sneller dan de traditionele methode bij het graven op diepte. De nieuwe modellen kunnen ook worden voorzien van een optionele standaardarm, waardoor meer veelzijdigheid op drukke werkterreinen mogelijk is.

Schuifcabine

De cabine van de Zaxis-5-graafmachine met telescopische grijperarm is 960 mm verder naar voren geplaatst dan bij een conventioneel Hitachi-model. Bovendien kan de cabine 1.300 mm verder naar voren schuiven, zodat er 2.260 mm extra ruimte is ten opzichte van een conventionele machine. Hierdoor heeft de machinist beter zicht op de diepte en kan hij onder het werken in een comfortabele positie blijven zitten.
Voor extra veiligheid voorkomt een bedieningsschakelaar voor de schuifcabine onbedoelde bewegingen.

Dubbel kabelsysteem

Een van de veiligheidskenmerken in het ontwerp van de graafmachines met telescopische grijperarm van de Zaxis-5 serie is het dubbele kabelsysteem. Dit betekent dat als een kabel breekt, de andere kabel de telescopische arm stevig op zijn plek houdt, totdat de falende kabel kan worden gerepareerd.

Grote grijperbak

De Zaxis-5 graafmachine is voorzien van een grijperbak met een grote capaciteit: 1,55 kuub gecombineerd met een enorme ophaalkracht om de productiviteit te vergroten. Een schuifmechanisme met rolgeleiding vermindert de belasting op de grijperbakcilinders. Dit verhoogt de duurzaamheid en laat de machine dieper en productiever graven.
Meer info: www.hitachicm.nl.

Reageer op dit artikel