artikel

Handige apps voor onderweg

bouwbreed 2602

Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of er is ergens een applicatie voor. Wij hebben voor jou enkele handige apps voor onderweg op een rij gezet.

Handige apps voor onderweg

1. Google Maps

Het kan knap lastig zijn om de weg te vinden als je ergens nog nooit geweest bent. Om te voorkomen dat je volledig verdwaalt, is een navigatie-app als Google Maps super handig. Voer het adres in van de klant of leverancier waar je heen moet, kies de snelste route, zet je telefoon in je smartphone houder, en rijden maar! Een stuk goedkoper dan navigatie apparaten én de app beschikt over real-time verkeersinformatie en stuurt je automatisch via een andere weg als er een gigantische file staat.

2. Flitsmeister

Flitsmeister waarschuwt je voor flitspalen en trajectcontroles, wat je flink wat boetes kan schelen. Want laten we eerlijk zijn, we rijden allemaal wel eens te hard. Daarnaast beschikt de app over actuele verkeersinformatie en waarschuwt je voor files op jouw traject. De app werkt in heel Europa, dus ook als je voor een klant naar het buitenland moet. Maar let op: in sommige landen gelden beperkingen!

3. Yellowbrick of Parkmobile

Betaald parkeren met je bedrijfswagen? Dan is een parkeer-app als Yellowbrick of Parkmobile een echte aanrader. Je hoeft dan niet langer te klooien met muntgeld bij de parkeermeter en je hoeft ook niet meer van te voren in te schatten hoe lang je moet parkeren. Je zet de apps gewoon aan zodra jij je bedrijfswagen parkeert, en zet hem weer uit als wegrijdt. Zo betaal je nooit meer te veel, hoef je geen kleingeld meer mee te zeulen en hoef je nooit meer terug te rennen naar je auto om de meter te verlengen.

4. ANWB Onderweg

De ANWB Onderweg App heeft superveel functies die het autorijden een stuk makkelijker maken. Zo bundelt de app de Wegenwacht, verkeersinformatie, file alert, flitsers, werkzaamheden, parkeren met Yellowbrick, tankprijzen, en oplaadpunt voor elektrische auto’s. Daarnaast biedt de app ook nog eens allerlei informatie, bijvoorbeeld over het rijden in gevaarlijke weersomstandigheden en wat te doen bij schade.

5. MobielSchadeMelden

Als je schade rijdt, moet je normaal gesproken het Europees Schadeformulier invullen. Dit papieren formulier moet je dan ook altijd in de auto hebben liggen. Maar voor het geval je het formulier toch vergeten bent, of als het bijvoorbeeld keihard regent en waait, dan biedt de MobielSchadeMelden app van het Verbond van Verzekeraars een handige uitkomst. Hiermee kan je namelijk gemakkelijk schade doorgeven én je kunt er foto’s van je kapotte bedrijfswagen in uploaden. Je verzekeraar krijgt ook direct een melding van jouw schade.

Voorkom afleiding…

Het lijkt een beetje tegenstrijdig als het gaat om ‘handige apps voor onderweg’, maar we benadrukken het nog maar een keer: blijf van je smartphone af tijdens het rijden! Gebruik de apps alleen als je stilstaat, of als je telefoon in een smartphonehouder zit. Kan het écht niet anders en moet je toch even wat lezen of versturen? Zet je bus dan aan de kant. Niet alleen is het vasthouden van je smartphone tijdens het rijden levensgevaarlijk, je loopt ook nog eens kans op een boete van 240 euro…

Wist je dat er ook apps zijn die jou helpen de verleiding van smartphonegebruik achter het stuur te weerstaan?

Reageer op dit artikel