artikel

Zeer succesvolle minigraver

bouwbreed 327

Het is altijd afwachten of een nieuw product aanslaat. Bij minigraver DX10Z van de Japanse fabrikant Doosan is dat geen vraag meer.

Zeer succesvolle minigraver

Importeur/dealer Staad uit Veghel en Bergen op Zoom heeft er de afgelopen maanden heel wat van verkocht. Met een snel oplopend aantal orders voor dit jaar constateert het bedrijf: “Het is een kleine alleskunner, die in minder dan een jaar tijd bewijst volwaardig onderdeel te zijn van de Doosan familie.” De DX10Z is een compacte en gemakkelijk zelf te vervoeren minigraver. Hij weegt nog geen 1200 kilo!

Optimale hefcapaciteiten

Door zijn beperkte breedte van 710 mm (met ingetrokken onderstel en aanaardingsblad) passeert hij probleemloos de meeste deuren. Doordat de onderwagen hydraulisch te verbreden is tot 1100 mm, heeft hij in het werk een goede stabiliteit. Het zorgt voor optimale hefcapaciteiten in combinatie met een maximale graafdiepte van 1,82 m. De veiligheid wordt verder verzorgd door een voor het transport neerklapbare TOPS veiligheidsboog. Omdat de giekcilinder bovenop is geplaatst, wordt die goed beschermd tegen stoten. De slangen van het hydraulische hulpcircuit zitten binnen in de giek. Ze lopen dus geen risico op beschadiging tijdens graaf- of hefwerken en dat vinden ook verhuurbedrijven erg prettig.

Maximaal graafvermogen

De Kubota D722 motor heeft een maximaal vermogen van 7,4 kW (9,9 pk). Maximaal graafvermogen op de bak is 8,3 kN. Het heeft overigens wel even geduurd voordat de DX10Z in ons land verkrijgbaar was, want de eerste introductie vond al plaats tijdens de grote materieelvakbeurs Bauma in het voorjaar van 2016.

www.doosanequipment.eu

Meer CobouwVak productent >>

Reageer op dit artikel