Bouwdetacheerder YER breidt uit in Duitsland

Bouwdetacheerder YER breidt uit in Duitsland

YER Global heeft Avantgarde Experts overgenomen, een Duitse wervingsspecialist in onder meer de mobiliteits-, bouw- en infrasector. Met deze tweede Duitse overname dit jaar groeit YER in Duitsland tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals.

YER Global, een Nederlands bureau voor internationale detachering en werving, zegt hiermee een belangrijke volgende stap te zetten in de Europese expansie. De voorwaarden van de overname van Avantgarde Experts zijn niet bekendgemaakt; de transactie zal naar verwachting worden afgerond afhankelijk van de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen. "Met hun gezamenlijke focus op kwaliteit en datagestuurde innovatie zullen de partners samen hun positie versterken op de Duitse markt voor vacatures voor hooggekwalificeerd personeel, met name in belangrijke duurzame sectoren zoals vastgoed, bouw- infra en technologie, mobiliteit en energie.", aldus YER.

Toegang tot Duitse arbeidsmarkt

YER telt momenteel bijna 4.000 medewerkers en heeft activiteiten in Nederland, België en de VS. Door deze overname krijgt het bedrijf op nog grotere schaal toegang tot de Duitse markt, "in lijn met de strategische visie voor de internationale expansie van het datagedreven talentplatform".

Eerder dit jaar investeerde YER al in in een andere Duitse partner: personeelsdienstverlener Staffxperts, met een sterke focus op de energiesector. Door deze nieuwe samenwerking met Avantgarde groeit YER op de Duitse markt tot bijna 1.500 gedetacheerde professionals. "De overname zal daarnaast verdere groei op de Europese markt mogelijk maken en de marktpositie van het bedrijf als vooruitstrevende platforminnovator versterken", is de overtuiging. 

Volgende stap in groeitstrategie

Avantgarde Experts, opgericht in 2007, heeft zich ontwikkeld tot een van de marktleiders in Duitsland voor het invullen van hbo-/wo-functies in de bouw- en infrasector. Het bedrijf ondersteunt momenteel vanuit vier locaties in Duitsland autofabrikanten en -leveranciers, leveranciers van onderdelen (OEM’s) en industriële en digitale groepen bij hun zoektocht naar het beste talent. Als onderdeel van de internationale YER-groep en voortbouwend op een omzet van bijna € 100 miljoen in 2023, is Avantgarde volgens eigen zeggen klaar om zijn succesverhaal voort te zetten. 

“Met zijn uitgebreide expertise, ambitieuze visie en duurzame marktpositie ontsluit Avantgarde Experts Experts een brede markt voor ons in Duitsland", zegt Johan Overgaauw, CEO, YER. "Deze overname is een volgende belangrijke stap in onze internationale groeistrategie. Ik verwacht grote resultaten van deze nieuwe samenwerking en kijk er zeer naar uit om hiermee ons internationale aanbod voor zowel klanten als professionals te blijven verbeteren.” 

Partnerschap

“Onderdeel worden van YER is een enorme mijlpaal in onze geschiedenis", zegt Philipp Riedel, CEO van Avantgarde Experts. "Dit partnerschap versnelt onze missie om de categorieleider te worden in het invullen van belangrijke posities in de sectoren mobiliteit en technologie. De samenwerking zal zowel onze klanten als kandidaten ten goede komen, omdat het ons nieuwe manieren biedt om wereldwijd talent en transnationale kansen bij elkaar te brengen. We zijn blij dat we een venture partner hebben gevonden die cultureel én zakelijk perfect bij ons team past.” 

Dit artikel is gesponsord door YER.