Is de Wet kwaliteitsborging uitgekookt?

Is de Wet kwaliteitsborging uitgekookt?
“Met de klantgerichte tool heb je 24/7 inzicht”, zegt Woningborg Toetsing & Toezicht.

De Wet kwaliteitsborging komt er nu toch echt aan. De tijd vliegt want op 1 januari 2024 gaat de wet in. De vraag is: welke impact heeft dit op het huidige proces?

Je hebt een lekkere dag gehad op werk. Mag ook wel eens! Goed gemutst stap je, op tijd, je huis binnen en voor je het weet hoor je het jezelf zeggen: ‘Zal ik koken, schat?’ Je partner valt bijna om van verbazing en knikt instemmend.

Je start met goede moed. Maar, die goede moed komt al snel op zijn einde. Bij elke handeling krijg je commentaar en na het derde ‘feedback momentje’ vliegen in gedachte de aardappels, pannen en ander kookgerei al door de keuken. Het stoom komt uit je oren.

Maar, net zoals op je werk, blijf je uiterst professioneel en kalm. Om in de termen van koken te blijven: de Wet kwaliteitsborging vreet aan je. De kwaliteit van onze projecten is toch goed? Wat verandert er? Komt er dan elke week een of andere droeftoeter mijn bouwplaats afkeuren? Tegenwoordig lijkt iedereen wel borger te kunnen worden. Dus wie kies ik?

Nieuwe tool

Woningborg Toetsing & Toezicht (WTT) begrijpt deze vragen. Sinds 2015 is WTT al bezig met de Wkb. Dat is ondertussen bijna tien jaar en in die tijd heeft de kwaliteitsborger het leergeld betaald. Naar eigen zeggen staat er met het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument (WKI) een tool die onovertroffen is. Met bijna vijfhonderd pilots kan WTT zijn processen zo inrichten dat er geen vertraging kan oplopen door kwaliteitsborging.

We zijn blij dat we bij de start van de Wkb goed gesteld staan en dat wij als groep een goede partner hebben gevonden in WTT”
— Fons Pompe, directeur speciale projecten VolkerWessels

Kwaliteit bevestigen

Van de top 250 bouwers van Woningborg Verzekeren kiest 80 procent voor WTT als kwaliteitsborger. “Dat is niet voor niks. Wij draaien we kwaliteitsborging om. Als borger komen we namelijk ook bevestigen dat jij goed werk levert. Dus, niet alleen de focus op het verhogen van kwaliteit maar, aantoonbaar maken hoe goed de kwaliteit al is. Zo staan we als borger naast je en maken we elkaar écht beter”, zegt WTT. “En wees eerlijk: als je de kans krijgt om te eten bij een sterrenchef en dit ook nog voor een hele scherpe prijs, dan is je keuze toch snel gemaakt?”

24/7 inzicht met klantgerichte tool

“Het Woningborg Kwaliteitsborging Instrument is geen complex Excel-bestandje”, zegt Woningborg Toetsing & Toezicht. “Met de klantgerichte tool heb je 24/7 inzicht, breng je contactmomenten terug en heb je altijd één plek waar je het borgingsplan en andere benodigdheden kan terugvinden. Samen plannen we momenten in en het hele project lopen we met je mee.” Om er een schepje bovenop te doen, voert WTT ook performance-metingen uit en verzorgt het Beng-certificeringen. Eigenlijk een one- stop- shop principe voor de kwaliteit van bouwen.”

Dit artikel is gesponsord door Woningborg Toetsing & Toezicht.

Om de Omgevingswet écht goed te begrijpen heb je Bouwwetten nodig

Als het om wet- en regelgeving gaat, kun je niet zeker genoeg zijn. Met inzichtelijke artikelen, stappenplannen en checklists laat Bouwwetten zien wat de gevolgen van wet- en regelgeving zijn voor de praktijk. In een tumultueuze periode met de introductie van de nieuwe Omgevingswet, is Bouwwetten een betrouwbare partner waar je antwoord op je vragen krijgt.
Om de Omgevingswet écht goed te begrijpen heb je Bouwwetten nodig