Voor Algeco is het inrichten van de bouwplaats dagelijks werk

Voor Algeco is het inrichten van de bouwplaats dagelijks werk

Van schaftwagen met wc voor de zelfstandig werkende schilder tot een schottenkeet van drie hoog bij de verbreding van een snelweg; voor Algeco is het inrichten van een bouwterrein dagelijks werk. "Wil je zonnepanelen op het dak? Of een luchtverfrissingssysteem? Kan geregeld worden."

Een comfortabele plek om te pauzeren of te overleggen; iedere vakman heeft daar behoefte aan, of je nu loodgieter, timmerman of schilder bent. De een wil simpel, met een tafel en een stoel, een andere wil compleet, met wc, koelkast en koffiezetapparaat. Ook voor de zzp’er levert Algeco maatwerk, zegt sales directeur Annemiek Glorie van Algeco, Europees markleider op het gebied van flexibele, modulaire oplossingen. “We hebben een ruim aanbod, met of zonder wc, met of zonder opslagruimte. Deze wagens op wielen zijn vrijwel direct leverbaar. Wie vandaag bestelt, heeft er morgen een staan. We kunnen ze brengen, maar wie wil, kan ook naar ons depot in Beverwijk of Moerdijk komen. Je haakt hem zo aan je bus en rijdt er mee weg.”

Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt; wij komen met een oplossing”

Warm en veilig

Alle schaftwagens van Algeco zijn voorzien van stroomvoorzienig. Kou lijden is niet nodig, want de wanden zijn geïsoleerd en er is verwarming. Ook een prettig idee: de luiken voor de ramen zorgen voor extra veiligheid en de RWD-gekeurde schaftruimte op wielen past precies in een parkeervak.

Grote vloot bouwketens

Voor grotere, langdurige projecten biedt Algeco bouwketen aan. Deze modulaire bouwketen zijn speciaal ontwikkeld als tijdelijke huisvesting bij bouwwerkzaamheden. Met duizenden units is de vloot groot. Net als bij de schaftwagens wordt maatwerk geleverd. Zo is er de eenvoudige bouwkeet, ook wel bekend als de werfkeet. Met of zonder sanitair. Maar het is als bouwbedrijf ook mogelijk om een compleet geoutilleerde directiekeet of kantoorunit te bestellen. “Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt; wij komen met een oplossing.”

Wie dringend een bouwkeet nodig heeft, kan gebruikmaken van Algeco Express. Binnen 24 uur wordt er een geplaatst op de gewenste plek. Ze zijn bovendien eenvoudig te koppelen en te stapelen.

bouwplaats Algeco

360° service

Algeco biedt meer dan alleen huisvesting en opslag op de bouwplaats. Voor klanten die volledig ontzorgd willen worden is er Algeco 360° service. Deze service staat voor totaalinrichting. Algeco kan in principe alles leveren: denk aan in hoogte verstelbare stoelen en tafels, kapstokken, lockers, raam- en vloerbekleding, prullenbakken en wifi. Maar ook accessoires op het gebied van veiligheid zoals rookmelders, brandblussers, bewegingsmelders, camera’s en zelfs verzekeringen.

Glorie: “Sinds corona merken we bovendien dat steeds meer klanten behoefte hebben aan luchtverversing en klimaatbeheersing in de bouwkeet. Ook de vraag naar zonnepanelen op de bouwkeet is flink gestegen.”

Duurzaamheid

Over zonnepanelen gesproken: Algeco hecht aan duurzaamheid. Zo wordt er zo veel mogelijk gewerkt met circulaire producten. Verder streeft het bedrijf naar een zero waste cultuur. Wanneer gebruikte units weer worden teruggenomen, worden ze ‘gerefurbished’. Zo kunnen ze weer als nieuw op een andere plek worden gebruikt. Bij normaal gebruik gaan de units minimaal 35 jaar mee.

bouwplaats Algeco
"De vraag naar zonnepanelen op de bouwkeet is flink gestegen", zegt Annemiek Glorie, sales directeur Algeco

Opslag en kantines

Naast schaftketen en bouwketen levert Algeco ook opslagcontainers, combicontainers, schottenketen of Varianthallen. Wanneer een klant dringend behoefte aan een extra kantine, kleedruimte of kantoorruimte; geen probleem. Als het moet, kan dat dankzij Algeco Express binnen 24 uur geregeld worden. Ook is de huurtermijn altijd aan te passen. De mensen van Algeco zijn intussen wel wat gewend. Het inrichten van een bouwterrein is immers hun dagelijkse werk.

Modulaire oplossingen

Algeco staat al 68 jaar voor flexibele (totaal) oplossingen. Het bedrijf biedt tijdelijke, semipermanente en permanente huisvestingsoplossingen en modulaire units voor verschillende branches: naast de bouw zijn dat industrie, onderwijs, kantoorhuisvesting, evenementen, retail, overheid en sport & recreatie. Zo leverde Algeco units voor de Floriade die voor verschillende doeleinden werden gebruikt: infobalie, kassaruimte en verhuur van kinderwagens, rolstoelen en lockers.

Algeco leverde eerder mobiele stembureaus op treinstations, winkelcentra en andere drukke plekken. Het bedrijf is te vinden op ruim 100 locaties in 24 landen. Het totale assortiment bestaat uit 220.000 modules wereldwijd. Algeco Netherlands heeft vestigingen in Beverwijk, Moerdijk en Zaltbommel.

Dit artikel is gesponsord door Algeco.