Gezond binnenklimaat maakt productiever én gelukkiger

Schone lucht, aangename warmte of juist prettige verkoeling: een gezond binnenklimaat zorgt voor comfort en maakt een mens productiever en gelukkiger, beaamt productmanager Indoor Climate Solutions Marrie Kralt bij Wavin. Projectontwikkelaars en ontwikkelende aannemers die kiezen voor de energiezuinige alles-in-een binnenklimaat oplossing van Wavin, kunnen rekenen op volledige ontzorging. Van concept tot installatie. Zoals Wavin het zegt: ‘Zo geregeld’.
Delen:

Wavin biedt een compleet assortiment voor kwalitatief ventileren en duurzaam verwarmen en verkoelen. Onlangs heeft Wavin een nieuw luchtverdeelsysteem voor ventilatie aan het assortiment toegevoegd: Wavin Ventiza, een systeem van slagvast PVC met de hoogste luchtdichtheidsklasse dat volgens Kralt bovendien makkelijk te installeren is. Het systeem is eenvoudig te verbinden met lijm. Daar is bewust voor gekozen, omdat het leidt tot de hoogste luchtdichtheid van het verdeelsysteem. Door de hoge luchtdichtheid verlies je geen energie.

Basis van het binnenklimaat

Wavin Sentio Zoneregeling vormt de basis van het binnenklimaatsysteem: hiermee kun je in een handomdraai de temperatuur in verschillende ruimtes in huis regelen. Bediening gaat via een slimme en gebruiksvriendelijke regelunit. Kralt: “Verreweg de meeste huizen beschikken nog over één thermostaat voor de hele woning, die meestal in de woonkamer hangt. Wavin Sentio Zoneregeling bestaat naast een centrale regelunit juist uit verschillende ruimtethermostaten en sensoren, waardoor je per ruimte de temperatuur kunt bepalen. Het is efficiënt en duurzaam.” Een thermostaat met sensor meet naast ruimtetemperatuur ook de luchtvochtigheid en vloertemperatuur.

Gezond binnenklimaat maakt productiever én gelukkiger

Zone-regeling leidt tot optimaal comfort, bovendien houdt het energieverspilling tegen. Daardoor besparen huishoudens tot 21 procent op hun energierekening, zo is berekend. Ook handig is de Sentio app. Stel, het is een koude dag en je werkdag op kantoor zit er op. Voordat je in de auto of op de fiets stapt, kun je met die app vanaf elke locatie de gewenste temperatuur in de woonkamer of een andere ruimte in je woning bepalen. Als je thuiskomt, is het al lekker warm. In de app kun je ook een tijdschema voor de verschillende thermostaten instellen. De installatie is logisch, de configuratie eenvoudig, aldus Kralt. Wavin Sentio Zoneregeling – die perfect te combineren is met Wavins vloer-
verwarming- en koelingsassortiment – is een binnenklimaatoplossing met een volledig pakket aan producten en diensten, ook om optimale temperaturen te monitoren, aan te passen en te onderhouden. Het is bovendien geschikt voor openbare ruimtes waar de temperatuur centraal wordt gereguleerd.

Het gemak van installeren en het regelen vanuit één compleet systeem met de service van Wavin is erg belangrijk. Samen met de klant – van ontwikkelaar, aannemer en architect tot adviseur of installateur – zorgen experts van Wavin ervoor dat een optimaal en betrouwbaar systeem wordt aangelegd dat voldoet aan alle regelgeving.

Gezond binnenklimaat maakt productiever én gelukkiger

Klanten met een complexe installatievraag kunnen gerust zijn: Sentio is intussen in ruim 10.000 projecten toegepast, waardoor adviseurs meer dan genoeg expertise in huis hebben om het juiste advies te geven. Wavin beschikt over een shared service center in Polen. Daar zit een zeer bevlogen team – inclusief tekenaars – dat zich puur richt op alles wat met binnenklimaat te maken heeft en advies op maat kan geven.

Met Indoor Climate Solutions richt Wavin zich vooral op nieuwbouw, maar het concept is ook geschikt voor bestaande panden die gerenoveerd worden. Mensen hechten steeds meer aan thermisch comfort, beaamt Kralt. “Uit onderzoek is gebleken dat we steeds meer tijd binnenshuis spenderen. Dat vraagt om goede ventilatie en een continue stroom van verse lucht.”

Want iedereen is het er wel over eens: een gezond binnenklimaat maakt een mens écht productiever en gelukkiger. Voor meer informatie, kijk dan hier op onze website.

Dit artikel is gesponsord door Wavin.