Met prefab sneller een dakgoot monteren

Met prefab sneller een dakgoot monteren

Bij de montage van dakgoten komt heel wat kijken, vooral qua planning en afstemming. Het gebruik van prefab goten maakt de montage sneller, eenvoudiger en beter planbaar. En prefab kunststof goten bieden een ruime keus aan mogelijkheden, zowel qua lengte als in uiterlijk.

Prefab dakgoten kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verbeteren van het bouwproces. Polytech levert kunststof goten in lengtes tot 13,5 meter die eenvoudig te monteren zijn. De goten hoeven enkel waterpas gesteld te worden, daarna kunnen ze worden vastgeschroefd aan de constructie. De kunststof goten zijn licht van gewicht en kunnen daardoor door twee personen opgetild en gemonteerd worden. Dit maakt de montage snel en eenvoudig.

Een prefab dakgoot kan op elk gewenst moment gemonteerd worden. Polytech kan de goten al binnen vijf werkdagen leveren. Daarnaast hebben de weersomstandigheden geen invloed op het moment van montage zoals bij een betimmerde zinken dakgoot. Polytech beschikt over een eigen wagenpark om de lange gootlengtes probleemloos te vervoeren.

Kostenefficiënt

Met het gebruiken van een prefab goot bespaart u ook kosten; de goten hebben namelijk geen nadere afwerking nodig, zoals het betimmeren of schilderen. Deze kosten worden niet alleen bij de bouw uitgespaard, maar ook in de latere gebruiksfase. Bovendien zijn prefab goten een goede oplossing voor het tekort aan vaklieden waar de gehele bouwsector mee kampt.

Grote vrijheid in ontwerp

Prefab dakgoten zijn geschikt voor elk type woning, de uitstraling varieert van robuust tot bescheiden en van traditioneel tot modern. Polytech heeft zes verschillende modellen prefab kunststof goot: Klassiek, Beauty, Rustiek, Bakgoot, Overhoeks en Duoline. De dakgoot kan dus worden afgestemd op verschillende architectuurstijlen .

Polytech voorziet de prefab goten van de benodigde schroefgaten voor de montage. De goten kunnen zowel aan het overstek van de dakplaten worden bevestigd als rechtstreeks tegen de gevel. Dat biedt dus een grote vrijheid in ontwerp van het gootdetail.

Met prefab sneller een dakgoot monteren

Prefab hoekoplossingen

Niet alleen voor verschillende typen woningen, maar ook voor verschillende type daken biedt Polytech een passende oplossing. De goten kunnen namelijk geleverd worden met geprefabriceerde hoekoplossingen. Dat is ideaal bij bijvoorbeeld schilddaken, waarbij de goot rondom doorloopt. Maar het maakt ook de architectonische vrijheid nog groter, met behoud van het montagegemak. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de goot met een verstek net even een klein stukje voor de voorgevel langs te laten schieten, zoals bij woningen in jaren 30 stijl.

Polytech levert de prefab dakgoten tot lengtes van 13,5 meter naadloos uit één stuk. Voor langere lengtes is het mogelijk om goten te koppelen. Daarvoor zijn speciale omzetbeugels beschikbaar. Die dekken de zichtzijde van de koppeling af. Aan de bovenzijde komt een in vorm te maken slabbe, die zorgt voor een goede afvoer van het hemelwater.

Smetplank en plafondpaneel

Om het achterhout waaraan de goot is opgehangen, af te dekken, kan gekozen worden voor een smetplank. Deze wordt tegen de gevel bevestigd en biedt het achterhout extra bescherming tegen weersinvloeden .

Bij goten die aan een dakoverstek zijn opgehangen, kan het plafondpaneel worden toegepast. Die dekt de ruimte af tussen de goot en de gevel. Het plafondpaneel valt daarbij in een standaard sleuf aan de achterzijde van de goot, waardoor deze eenvoudig te monteren is.

Met de smetplank of het plafondpaneel kan het gootontwerp nog meer worden afgestemd op de architectuurstijl van de woning.

Afstemming werkproces

Polytech is niet alleen leverancier van kunststof dakgoten, maar ook adviseur en tekenaar. De eerste schets van de klant wordt omgezet in een tekening met een duidelijk technisch advies. Polytech geeft aan waar de goten het beste opgedeeld kunnen worden (als dat nodig is) en hoe eventuele hoekoplossingen er uit gaan zien. Ook wordt er geadviseerd over de bevestiging aan dakplaat of muurplaat en eventueel gebruik van bijpassende plafondpanelen. Na goedkeuring van het advies en de offerte wordt de goot geproduceerd.

Kunststof: goede keus

Een prefab goot van Polytech is ook qua materiaal een goede keuze. De toegepaste kunststof heeft een lange levensduur, gaat niet lekken en is ongevoelig voor vocht en is onderhoudsarm. Daarnaast is het een duurzaam bouwmateriaal; het is te recyclen met een laag energieverbruik. Afval uit het productieproces komt als granulaat opnieuw in het productieproces terecht, zodat een gesloten keten ontstaat. De keuze voor kunststof is dan ook zeer goed passend bij duurzaam bouwen.

Dit artikel is gesponsord door Polytech.