Zo helpen IoT-netwerken bouwvoertuigen steeds beter vooruit

Meer dan 85% van de nieuw verkochte voertuigen is met telematica verbonden, evenals de zware machines van 's werelds toonaangevende fabrikanten. ABAX Smart Connect is Equipment Control met behulp van telematica die af fabriek is gemonteerd. ABAX brengt ons zo dichter bij een onafhankelijke, open en intelligente IoT-omgeving die zich richt op het bieden van waarde aan bedrijven.
Delen:

Vandaag de dag beschikken de meeste bedrijven over een heleboel waardevolle machines en gereedschappen van verschillende fabrikanten en ABAX Smart Connect is voor allerlei merken te gebruiken en vanuit afstand te activeren. Niet alleen machines kunnen op het netwerk van het bedrijf worden aangesloten. Ook voertuigen die zijn uitgerust met telematicaproducten van ABAX en Gereedschap Tracking kunnen worden toegevoegd om een compleet beeld te krijgen van de eigendommen.

Hoe uitgebreide IoT-netwerken bedrijven ten goede komen

Als onderdeel van de digitale transformatie is de connectiviteit van vloten bij bedrijven belangrijker dan ooit geworden. Een goede manier om een next level in beheer aan te brengen, is door het bouwen van een eigen IoT-netwerk. Dit vereist geen specifieke IT-kennis en is daarmee geschikt voor bedrijven van elke omvang.

Capaciteit van hard en software reikt verder en stelt ons in staat om ook onderdeel uit te maken van een globaal IoT-netwerk. Hierdoor is het niet alleen de eigen telematica, maar ook die van anderen die gegevens naar u brengen. In het ABAX Global Network, waar elke klant bijdraagt ​​aan de netwerkdekking, zullen de voordelen extra duidelijk naar voren komen.

Wagen- en machineparken veranderen, de telematica industrie veranderd mee

Efficiënt de informatie verzameld

Connectiviteit alleen heeft geen toegevoegde waarde voor de gebruiker, de data moet aan het werk worden gezet en moet toegankelijk zijn zonder dat dit de werklast vergroot. Als u machines en voertuigen van meer dan één fabrikant aanschaft, krijgt u veel informatie verspreid over verschillende online platformen en mobiele applicaties. En simpele dingen, zoals het maken van een milieurapport voor een gecombineerde vloot of project, wordt een tijdrovende klus – vaak met Excel-sheets en complexe berekeningen.

Door de informatie op één platform te hebben achter één inlog wordt het makkelijker de rapportages te maken en reduceert u de kans op fouten.

De juiste software zorgt voor een betere productiviteit

Tracking-apparaten voor bestelwagens, auto’s, vrachtwagens en andere machines leggen activiteitsgegevens en realtime locatie-informatie vast, die op afstand toegankelijk is. Met behulp van deze informatie kunnen bedrijven processen automatiseren, waarschuwingen instellen, rapporten uitvoeren en goed inzicht krijgen in hun activiteiten. GPS-trackinggegevens kunnen maandelijks vele uren aan handmatig beheer besparen. Urenregistratie, kilometerclaims en CO2 rapportages kunnen allemaal worden geautomatiseerd met een volgsysteem.

Ondersteunen in het halen van duurzaamheidsdoelen

Nu duurzaamheid voor de meeste bedrijven hoog op de agenda staat, worden vlootactiviteiten vaak als een belangrijk stukje van de puzzel gezien. Voertuigen met een verbrandingsmotor (ICE) zijn CO2-emissiebronnen en bedrijven staan ​​steeds meer onder druk om hun impact waar mogelijk te beheersen en te verminderen.

Door het rijgedrag te beheersen en gevallen van inefficiënt brandstofgebruik te verminderen, wordt de CO2-uitstoot vervolgens verminderd. Bedrijven kunnen informatie gebruiken die is vastgelegd met behulp van een vlootvolgsysteem om prestatieverbeteringen in de loop van de tijd te meten en te beheren en aan hun belanghebbenden en klanten te laten zien dat ze gericht zijn op het behalen van duurzaamheidsdoelen.

Wagen- en machineparken veranderen, de telematica industrie veranderd mee

Daarnaast kunnen bedrijven met behulp van een voertuigvolgsysteem weloverwogen beslissingen nemen over de overstap naar elektrische voertuigen. Door een beter inzicht in het voertuiggebruik te hebben, kunnen weloverwogen keuzes worden gemaakt over het type voertuig dat in de toekomst nodig is en de benodigde laadinfrastructuur.

Benieuwd naar het potentieel voor uw bedrijf? Ga dan vrijblijvend samen met een van onze consultants door de uitgebreide presentatie en de ROI calculatie.

Dit artikel is gesponsord door ABAX