'Pieters Zeeuwse nuchterheid kracht van onze renovaties'

'Pieters Zeeuwse nuchterheid kracht van onze renovaties'
Werkvoorbereider Pieter Besuijen. Een dynamisch beroep. "Geen dag hetzelfde en geen project hetzelfde."

Pieter Besuijen (25) uit Zeeland studeerde af als bouwkundige. Zijn doel: werkvoorbereider worden. Niet vlakbij huis, maar in de Randstad. Evoke leverde het hele pakket: een stage, de baan en zekerheid van slagen voor de klant - in een altijd onzekere bouwwereld. Nu werkt hij aan de meest bijzondere grachtengordel renovaties en zit helemaal op z'n plek.

In Zeeland studeerde Pieter Besuijen af als bouwkundige aan de HZ University of Applied Sciences. Hij is een rasechte Zeeuw, met een hecht en persoonlijk netwerk. In Zeeland, uiteraard. Maar hoe kom je dan aan een uitdagende stageplek én de ideale baan er meteen achteraan, in de Randstad?

Van afstudeerstage naar carrièrestart

Door al vroeg te gaan praten met Patrick Roelands, Team Manager Bouwkunde bij Evoke. Al tijdens zijn studie vonden zij elkaar. Via Patrick kreeg hij de toffe stageplek en werkt hij nu als werkvoorbereider met een vast contract, in Utrecht. Het vaste dienstverband heeft hij bij ons, de functie voert hij uit bij Trustan Bouw.

Een uitdagende en diverse plek in een relatief klein team. Want dat is waar Pieter past, wist Patrick: “We hebben zowel in het Zuiden als in het Midden van het land een uitgebreid netwerk in de bouw. Maar het gaat er ook om hoe goed je de bedrijven in je netwerk kent. Je moet de cultuur van een bedrijf écht kennen om te weten of het bedrijf past bij Pieter en andersom.”

En dat paste dus.

Zeeuwse nuchterheid in grachtengordel-renovaties

Pieter: “Werken bij Trustan Bouw is wat ik zocht. Ik werk in een leuk jong team, met een aantal mensen van mijn leeftijd en een mix van jong en oud onder projectleiders en andere collega’s. Met altijd ruimte voor hulp, en gezelligheid. Elke vrijdagmiddag hebben we een borrel, zodat je elkaar ook even buiten werk spreekt. Dan spelen we een potje tafeltennis of voetbal.”

Elk project heeft zo z’n eigen verhaal, dat is het leukste aan mijn werk”

En de juiste inhoud van zijn werk dus, als werkvoorbereider. Een dynamisch beroep. Geen dag hetzelfde en geen project hetzelfde. Maar dat onvoorspelbare, dat is juist wat Pieter zocht in zijn werk.

“Ik ben eigenlijk constant bezig. Er lopen altijd zo’n 5 tot 6 projecten tegelijkertijd. Ja, dat is wel druk, maar het is goed te doen. Er zijn altijd de projecten die soepel verlopen, terwijl een ander project soms even vastloopt. Zo gaat dat. Dan zoek je naar oplossingen op maat. Elk project heeft zo z’n eigen verhaal, dat is het leukste aan mijn werk.”

Een prettige samenwerking dus, die helemaal wederzijds is volgens Nico van Ruitenbeek, operationeel directeur en directe leidinggevende van Pieter: “Pieter past goed in ons team. Hij vult het sterk aan met zijn kalme Zeeuwse nuchterheid. Dat levert to the point en gerichte oplossingen op. Dat is zijn kracht. Een karaktereigenschap die bovendien goed past bij onze klanten. Wat we doen zijn geen kinderachtige klussen. Groot verbouwwerk aan persoonlijke panden, vaak in de grachtengordels. Daar komt altijd emotie bij kijken. Pieter luistert goed naar de opdrachtgevers, treedt niet op de voorgrond en weet het hele project zo persoonlijk en praktisch te begeleiden. Ja, dat past bij ons.”

Pieter Besuijen (links) en Evoke relatie manager Patrick Roelands (rechts).

Vast contract, geen risico

Het werk gaat dus goed. En extra fijn: Pieter heeft meteen een vast contract gekregen bij Evoke. Tot hij zeker weet dat dit de plek is waar hij wil en kan blijven, zijn wij zijn vangnet – en dat van Trustan Bouw. Zodat niemand risico loopt, en iedereen elkaar eerst goed kan leren kennen. Loopt het anders dan verwacht, krijgt de bouwsector een klap of is er geen ruimte voor een vaste aanstelling? Dan gaan we gewoon weer om tafel met alle partijen. Zien beide partijen toekomst in elkaar? Dan is een kosteloze en geruisloze overname mogelijk.

Een geruststellend idee, bevestigt Pieter: “De vastigheid die je krijgt is echt fijn. Zeker in deze tijd. Het geeft vertrouwen, zekerheid. De bouwsector krijgt behoorlijk wat te verduren, en het schommelt altijd heel snel. Daar hebben we op dit moment geen last van, maar je weet maar nooit.”

Voor elke professional de juiste plek, altijd. Dat is ons motto. Wij zijn namelijk de detacherende recruiter die niet gewoon mensen plaatst, maar mensen coacht. Zodat ze zeker goed zitten, en alle partijen tevreden zijn. Lees er hier alles over – en over onze expertise in de bouw!

Dit artikel is gesponsord door Evoke.