Engcon draaikantelstuk

Engcon draaikantelstuk

De afgelopen jaren heeft het draaikantelstuk een flinke opmars gemaakt, zodat ze bij producent Engcon nu hardop kunnen zeggen dat hij niet meer is weg te denken. Tijdens materieelvakbeurs Matexpo, begin september, liet Engcon zien wat er vandaag-de-dag zoal mogelijk is. Zo kunnen gebruikers ervoor kiezen om het draaikantelstuk direct op de machine te laten monteren of deze via dubbele snelwissels afneembaar te maken, waardoor de flexibiliteit fors toeneemt.

Niet meer weg te denken

Tijdens Matexpo introduceerde ‘innovator’ Engcon een slimme modulaire en slangloze snelkoppeling voor onder het draaikantelstuk. Dat biedt mogelijkheden voor extra hydraulische uitrustingsstukken en voor de afneembare grijpercassette en veegrol.

Behalve de draaikantelstukken toonde Engcon ook het automatische snelwisselsysteem EC-Oil. De machinist kan daarmee snel en eenvoudig hydraulische uitrustingsstukken aankoppelen en hoeft daarvoor de cabine niet te verlaten. Dat scheelt tijd, ongemak en is veel veiliger.

Het beproefde systeem is al enkele jaren beschikbaar als optie, maar tegenwoordig biedt Engcon deze EC-Oil aan als een gratis standaard op alle QS-snelwissels. Het kan bovenop en onder het draaikantelstuk worden ingezet wanneer wordt gekozen voor het proportionele DC2-regelsysteem. Dit besturingssysteem maakt ondersteuning op afstand mogelijk en toepassing van MIG-2 ergonomische joysticks.