Voor nieuwste generatie minigravers naar Vuren

Voor nieuwste generatie minigravers naar Vuren

Caterpillar introduceert dit jaar een compleet vernieuwde lijn minigravers, met bijzondere bedieningsmogelijkheden zoals Stick steer. Bij de Cat-vestiging in Vuren zijn ze nu al te koop, zo meldt Tom de Lange, vestigingsmanager Compact van Pon Equipment.

Caterpillar Next Gen

De grootscheepse aanleg van glasvezel en uitbreiding van het elektriciteitsnet die momenteel gaande zijn hebben de minigraver in ons land een flinke ‘boost’ gegeven. De verkoopcijfers stijgen elk jaar. Vandaar dat Pon Equipment als importeur van Caterpillar een speciaal team oprichtte op de vestiging in Vuren (dat ligt landelijk centraal bij Gorinchem).  Onder leiding van Tom de Lange is dat nu een groot succes, want zegt hij: “Wij hebben als enige leverancier van minigravers altijd binnen 24 uur een machine beschikbaar voor onze klanten. Daarnaast zijn we erg transparant met onze verkoopprijzen, want die staan gewoon online.”

Caterpillar heeft met de Next Generation ronduit gekozen voor een elektrische besturing. Dat leidde tot wat de Amerikanen noemen: Stick steer. Zelfs in de kleinste minigraver zit tegenwoordig joystickbesturing. Het levert een beter zicht naar voren als er geen zichtbelemmerde en ruimtevretende voetpedalen en stuurhendels nodig zijn (we zien ze nog even vanwege de overgangsperiode). Bovendien speelt Caterpillar hiermee in op de ‘game’behendigheid van de steeds jongere generatie machinisten. De Next Gen (= Nieuwe Generatie) minigravers krijgt meer power bij een lager brandstofverbruik. Bovendien biedt het bedrijf meer keuzemogelijkheden in modellen en uitvoeringen, is er meer af-fabriek aan te brengen, zoals airco en lcd-display en hebben de machientjes nu voor gemakkelijker (motor) onderhoud een wegkantelbare cabine.