Manitou Oxygen: minder impact op milieu en TCO

Manitou Oxygen: minder impact op milieu en TCO

Tijdens vakbeurs Matexpo, die van 11 tot en met 15 september 2019 werd gehouden in Kortrijk (B), lanceert Manitou Benelux het Oxygen concept. De hoogwerkerproducent wil meer 'schone lucht' bieden en zet daarom alternatieve energie centraal.

Kortom, de machines moeten deels of volledig emissievrij gaan werken en dat vertaalt zich uiteraard in een vermindering van de impact op het milieu (CO2, geluid e.d.) en in een daling van het energieverbruik en lagere bedrijfskosten (TCO). Als een van de eerste productierijpe machines onder het ‘Oxygen’-label presenteert Manitou de ‘200 ATJ eOxygen’. Het is de eerste 100 procent elektrische ruwterrein hoogwerker van de fabrikant en hij heeft een TCO die 20 procent lager ligt dan bij de dieselaangedreven versie.
In het ‘Oxygen Lab’ bevinden zich meer prototypes, zoals de eerste hybride roterende verreiker, de ‘MRT2550 h Oxygen’. Als hybride doet hij een stap verder dan voorheen, want deze versie kan desgewenst 100 procent elektrisch werken. Het ‘Oxygen Concept’ slaat ook op de ontwikkeling van concepttrucks, waarbij Manitou onderzoek doet naar emissieloze machines voor de toekomst. In dit licht laat de producent op Matexpo de ‘MT 625 e Oxygen’ zien. Als studiemodel voor de ontwikkeling van een toekomstige elektrische starre verreiker krijgt die een volledige nieuwe avant-gardistische look.