Nieuwe verf isoleert vlekken

Nieuwe verf isoleert vlekken

Voor het verwijderen van hardnekkige vlekken als nicotine- en roetaanslag of waterkringen heeft Sigma Coatings een nieuw product in de markt gebracht: Sigma StainAway. Het is een vernieuwde isolerende en matte muurverf.

Dankzij de zogenaamde Stain Blocking Technology maakt de verf kruislingse polymeerverbindingen aan over de vlek. Dat betekent dat er een vernetting in het bindmiddel plaatsvindt, waardoor vlekken permanent geïsoleerd worden. In vrijwel alle gevallen is één laag voldoende om zelfs de meest hardnekkige vlekken voor altijd te laten verdwijnen, zegt marketing manager Martell Demarteau. “Een vers geschilderde witte muur waar oude vlekken na enige tijd weer opdoemen, het is de nachtmerrie van elke professionele schilder. Met name vocht-, rook- en nicotinevlekken zijn berucht, ze slaan gewoon door de verflaag heen. Met de nieuwe technologie van Sigma Stain- Away is die frustratie nu verleden tijd."

Foto: BAM Wonen

Opinie | Verdwijnend vakmanschap is een keuze

Technologie en data zijn noodzakelijk om het verdwijnend vakmanschap te ondervangen. In een recent artikel in Cobouw haalde Kitting Lee van BAM Infra dat sleetse beeld maar weer eens van stal. Bij FNV Bouw zien ze meer mogelijkheden voor betekenisvol werk en vakmanschap. Juist door dat slim te combineren met vakmanschap.

Theo Smidt weet het zeker: duurzaam bouwen kan zonder warmtepomp

Theo Smidt weet het zeker: duurzaam bouwen kan zonder warmtepomp

Toen Theo Smidt zelf een duurzame woning wilde bouwen, kwam hij na wat research ingewikkelde apparaten tegen: warmtepompen, balansventilatie. Hij kon er niet omheen. Na een jarenlange carrière in de installatietechniek dacht hij 'dit kan slimmer!'. Over het bouwconcept dat hij ontwikkelde schreef hij een boek.

De mogelijkheden en moeilijkheden bij robotisering van werk

De mogelijkheden en moeilijkheden bij robotisering van werk

Wat gaat de robot voor u betekenen? Tien jaar geleden vroegen we ons af hoe ons werk er in 2021 uit zou zien. Wellicht zou dat dan volledig zijn overgenomen door robots. Nu in 2021 weten we dat het zo'n vaart niet is gelopen, maar er worden wel steeds meer robots ingezet op de werkvloer. Wat betekent dat voor onze manier van werken?

Foto: Van Assendelft Fotografie

Aan de slag met een 30-tons elektrische graafmachine: 'Die emissieloze bouwplaats komt er'

Een voorloper zijn, dát is wat ze bij Ploegam voor ogen hebben. Het gww-bedrijf is de winnaar van de Cobouw InfraTech Publieksprijs op het gebied van productinnovatie. Ze ontwikkelden een elektrische rupsgraafmachine met verwisselbare accu's. Op naar de emissieloze bouwplaats.

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.