nieuws

Corporatie zwicht voor protest tegen purisolatie: ‘Er zijn teveel bezwaren’

woningbouw 2102

Corporatie zwicht voor protest tegen purisolatie: ‘Er zijn teveel bezwaren’

Volkshuisvesting gaat op zoek naar alternatief isolatiemateriaal voor de Arnhemse wijk Over het Lange Water. De corporatie is gezwicht voor bezwaren van bewoners tegen gespoten purschuim.

Al weken zijn de honderden bewoners van de wijk in rep en roer. Ze vrezen voor de gevolgen van purschuim, waar Volkshuisvesting hun woningen mee wilde isoleren. Afgelopen weekend stonden nog een groep mensen te flyeren met A’4tjes waarop hun zorgen stonden beschreven. Eerder stuurden de bewoners al een brief (met handtekeningen) met hun bezwaren en zorgen.

Eerder was alternatief geen optie

Desondanks wilde Volkshuisvesting in eerste instantie van geen wijken weten. Tegen Cobouw zei de projectleider van de corporatie een paar weken geleden dat pur ‘de beste oplossing is’.

Maar inmiddels is de corporatie toch gezwicht. Vandaag zou het isoleren eigenlijk van start gaan, maar de werkzaamheden zijn uitgesteld. “Je kunt nog zo’n technisch verhaal hebben waarom purschuim niet gevaarlijk is, als er zoveel bewoners zijn die bezwaren hebben moet je toch naar alternatieven kijken”, verklaart Liesbeth van Asten, directeur-bestuurder van de corporatie.

Eerst in gesprek

Volkshuisvesting gaat nu eerst met bewoners in gesprek voordat er een alternatieve methode wordt gekozen. Welke methodes er overwogen worden, dat is nog niet bekend. “We hebben afgelopen donderdag wel even met de aannemer (Verhoeven Vastgoedverbeteraars)  gezeten en besloten dat we de werkzaamheden uitstellen, maar er moet nog goed overlegd worden welk alternatief we kiezen.”

Bovendien wil de corporatie dat de bewoners achter het alternatief staan. “Of ze blij zijn dat we deze stap hebben gezet? Dat is moeilijk te zeggen want het is voor ons lastig om in contact met ze te komen. Ze hebben geen woordvoerder.”

Bewonersavond

Daarom heeft Volkshuisvesting vandaag een overleg georganiseerd voor de bewoners, al is het nog wel afwachten hoeveel man erop af komt. “Als er te weinig mensen zijn, organiseren we nog een bewonersavond.”

Asten verwacht niet dat de kosten enorm zullen oplopen door te kiezen voor een alternatieve methode. “Nee, een alternatief zal niet veel duurder zijn. Maar we hebben natuurlijk wel te maken met vertragingskosten.”Aannemer Verhoeven Vastgoedverbeteraar onthoudt zich in de hele kwestie van commentaar.

Vandaag worden er overigens wel buitenwerkzaamheden aan de 249 woningen uitgevoerd. Wanneer de isolatiewerkzaamheden van start gaan, blijft ook nog in het ongewisse.

 

Reageer op dit artikel