nieuws

Gasloos bouwen: is dat altijd met een warmtepomp?

woningbouw 1484

Gasloos bouwen: is dat altijd met een warmtepomp?

Op 27 juni vindt de Cobouw Praktijkdag Gasloos Bouwen en Verbouwen plaats. Met tal van sprekers die heel praktisch gaan uitleggen wat er komt kijken bij gasloos bouwen. Wat willen de opdrachtgevers nu echt? Wat kunnen bouwers en is een warmtepomp nu altijd noodzakelijk?

Gasloos bouwen moet en gebeurt al. Maar er is nog veel honger naar kennis. Wat kunnen overheden van bouwers verwachten en wat willen bouwers van opdrachtgevers? Op 27 juni geeft de Praktijkdag Gasloos Bouwen en Verbouwen van Cobouw het antwoord.

Zo denkt Anke van Hal van Nyenrode, dat draagvlak creëren het startpunt van alles is. Maar hoe gaan gemeentes er dan voor zorgen dat wijken aardgasvrij worden? Waar sturen ze op, wat verwachten ze van de bouwer?

In de praktijk wordt al snel aan de warmtepomp gedacht als alternatief voor gasloos bouwen.

In de praktijk wordt al snel aan de warmtepomp gedacht als de oplossing voor gasloos bouwen. Maar er zijn wel degelijk alternatieven, zoals bijvoorbeeld restwarmte. Dus is die warmtepomp nu echt wel altijd nodig?

Ook een belangrijk vraagstuk is de financiering. Volgens vele berekeningen komt de investering van het energieneutraal maken van de totale woningvoorraad op 235 miljard euro. Maar hoe kun je het in de praktijk eenvoudiger maken om gasloos te financieren?

Op 27 juni krijgt u antwoorden op tal van complexe problemen. Voor meer informatie en inschrijven kijk hier.

Kom naar de Cobouw Praktijkdag Gasloos Bouwen

Kom naar de Cobouw Praktijkdag Gasloos Bouwen

Reageer op dit artikel