nieuws

BPD en Mitros willen Utrechtse corporatieflats slopen en dure woningen terugbouwen

woningbouw 748

BPD en Mitros willen Utrechtse corporatieflats slopen en dure woningen terugbouwen

Woningcorporatie Mitros en gebiedsontwikkelaar BPD willen in Utrecht Overvecht flats met tachtig sociale huurwoningen slopen en er 140 vrije sectorhuurwoningen en koopwoningen voor in de plaats bouwen.

Dat zijn ze nu aan het onderzoeken met de gemeente Utrecht. Het gaat om het gebied Vader Rijndreef, Camera Obscuradreef 1-33 en de directe omgeving. De sociale huurwoningen die uit Overvecht verdwijnen komen terug op andere plekken in de stad.

De partijen willen een mix van verschillende woningtypes in dit gebied in Overvecht. Dat zou passen bij de woonvisie van de gemeente om typen woningen (sociale huur, vrije sector en koop) beter over de stad te verdelen en daarmee te komen tot meer gemengde wijken.

Ideeën uit de buurt welkom

Ook de openbare ruimte verandert. Bij de inrichting willen de BPD en Mitros ideeën uit de buurt gebruiken. De plaats waar garageboxen staan zal deel worden van het nieuwe groengebied.

Zodra er een verder uitgewerkt haalbaar plan ligt, start de bestemmingsplanprocedure met inspraak. De samenwerkende partijen verwachten in 2021 te kunnen starten met de sloop in Overvecht, om daar in 2022 nieuw te bouwen.

Utrechtse corporaties luiden noodklok

Utrechtse corporaties luiden noodklok

Reageer op dit artikel